Cei mai buni pantofi pentru alergare

Cei mai buni pantofi pentru alergare

Sesiunile de alergare în aer liber au devenit cele mai accesibile și mai populare modalități de a face sport. Cum pandemia ne-a limitat temporar posibilitatea de a face activități sportive în interior, mulți pasionați de mișcare au îmbrățișat jogging-ul. Însă pe unii i-a prins ne pregătiți în ceea ce privește echipamentul necesar și informațiile aprofundate despre acesta.

Astfel, mulți folosesc încălțăminte neadecvată și riscă accidentări sau efecte ale șocului care se vor observa pe termen lung. Tocmai de aceea am decis să vă oferim un scurt ghid referitor la alegerea corectă a pantofilor pentru alergare după care puteți începe căutările la brandurile specializate în astfel de încălțăminte, precum în colectia New Balance, de exemplu.

În primul rând, pantofii de alergare trebuie să fie flexibili, rezistenți și să ofere suport piciorului și gleznei. Nivelul de calitate al pantofilor sport, ținând cont de aceste trei aspecte, are legătură cu gradul de acoperire ale celor 5 puncte esențiale – controlul mișcării, stabilitate, greutate, protecția anti-șoc și aderența.

 

Cum recunoști pantofii care oferă controlul mișcării?

De obicei, aceștia sunt cei mai rigizi pentru că au un design conceput astfel încât să reducă sau să controleze alunecarea excesivă a piciorului în alergare, corectând modul în care alergătorul calcă. De asemenea, acest model de pantof oferă protecție suplimentară împotriva șocului.

 

Pantofii cu pernă de aer sau protecție anti-șoc

Perna de aer este importantă pentru alergătorii al căror picior nu alunecă suficient spre interior sau exterior. Practic acea mișcare naturală a piciorului este menită să absoarbă șocul atunci când calci pe asfalt și să protejeze, astfel, articulațiile și coloana vertebrală. Dacă piciorul tău nu alunecă suficient pentru a amortiza șocul, ai nevoie de pantofi cu pernă de aer care preiau această funcție.

 

Pantofii care oferă stabilitate

 Modelele create special pentru stabilitate oferă în același timp protecție anti-șoc, suport și rezistență. Practic, construcția lor a fost gândită astfel încât să oprească alunecarea excesivă a piciorului și a gleznei însă fără a restricționa mișcarea. Astfel, acest gen de pantofi previn eventualele accidentări.

 

Pantofii de alergare ușori

Acești pantofi sunt mai ușori și mai flexibili decât orice alt model de pantofi de alergare. Îi poți găsi în colecțiile brandurilor mari, precum în oferta Puma, de exemplu. Practic sunt atât de ușori și de flexibili încât nu simți că ai pantofi în picioare, dar în același timp sunt prevăzuți cu pernă de aer care te protejează în timpul alergării. Aceștia sunt extrem de confortabili atunci când alergi, iar la finalul antrenamentului nu vei simți oboseală sau dureri ale picioarelor.

 

Pantofii cu aderență pe teren

 Talpa pantofilor de alergare este practic cea mai importantă parte din anatomia acestora. Ea trebuie să ofere protecție la șoc, stabilitate dar și aderență pe diferite suprafețe. Astfel, atunci când îți cumperi pantofii de alergare, fii atent la materialul din care este făcută talpa și la striațiile acesteia. În felul acesta îți vei alege modelul potrivit în funcție de terenul pe care urmează să alergi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *