Cei mai buni luptători ai României s-au întrecut la Giroc

lupte 1

Asociaţia Judeţeană de Lupte Timiş, împreună cu CSM Timişoara şi CSU Universitatea de Vest Timişoara, au organizat, zilele trecute, în sala de sport a liceului din Giroc, cu sprijinul primăriei locale, prima etapă a Superligii de seniori şi turneul de calificare pentru finala campionatului naţional rezervat aceleiaşi categorii de vârstă.

La lupte feminine s-a impus CSM Timişoara, însă nu la fel de clar ca în anii trecuţi, având în Steaua Bucureşti, puternic întărită în acest an, o rivală demnă de luat în seamă pentru prima poziţie. Elevele antrenorului Petru Brânduşan au strâns 162 de puncte şi au fost urmate la doar şapte lungimi de echipa din capitală. Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat CSM Craiova, care a obţinut 145 de puncte.

Din lotul grupării timişorene, Laura Gavriliuc (categ. 59 kg), Kriszta Incze (categ. 65 kg), Adina Popescu (categ. 68 kg) şi Alexandra Anghel (73 kg) au fost primele la diviziile lor de greutate. Pe locul al doilea s-a clasat Simona Pricob (categ. 57 kg), pe trei au încheiat Raluca Chircu (categ. 76 kg) şi Mădălina Pîrniche (categ. 62 kg), în timp ce Simona Tudor (categ. 55 kg), aflată în recuperare după o operaţie suferită anul trecut la ligamentul piciorului stâng, a ocupat poziţia a cincea.

„A fost un concurs reuşit, au participat 216 sportivi la cele trei stiluri de lupte. Am crezut că ne bate Steaua, dar s-au încurcat şi ele. Va fi greu să ne menţinem sus, rivala noastră s-a întărit foarte mult, a luat cele mai bune sportive din ţară, inclusiv pe Roxana Ţif, din Lugoj, şi pe Estera Dobre Tămăduianu, de la clubul nostru. Ne-au slăbit! Obiectivul este locul întâi, dar suntem pe muchie de cuţit cu Steaua. Este o luptă echilibrată, s-a schimbat sistemul, este mai problematic acum. Bătaia nu este doar între noi şi Steaua. Sportivii fără echipă te pot arunca mai în spate, fiind şi turneu de calificare pentru finala Campionatului Naţional de seniori, care va fi la Reşiţa, în luna iulie. În Superligă va mai fi o etapă în luna noiembrie”, ne-a declarat antrenorul Petru Brânduşan, de la CSM Timişoara.

La lupte libere, clasamentul etapei inaugurale a Superligii se prezintă în felul următor: 1. CSU Cluj-Napoca – 175p; 2. CSU Craiova – 115p; 3. Pasko Odorheiu Secuiesc – 103p. Ierahia la stilul greco-romane are următoarea configuraţie: 1. CS Astra Arad – 200p; 2. CSM Suceava – 111p; 3. CSM Slatina – 93p. Cu prilejul evenimentului de la Giroc, preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a avut o întâlnire la Timişoara cu omologul său din Serbia şi cu Doru Dumitraşciuc, noul preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Lupte Timiş”.

De asemenea, şeful forului din Bucureşti i-a acordat lui Adrian Nagel, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii de Vest, distincţia „Meritul Luptătorilor”. „FRL îşi exprimă recunoştinţa faţă de domnul Nagel pentru sprijinul acordat, de-a lungul timpului, în activitatea luptelor româneşti”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Lupte.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns