Avertisment de ultimă oră: pericol de inundații!

Pericol de inundații în Timiș și Caraș-Severin. Codul portocaliu, prelungit. Astăzi a fost emisă o nouă avertizare

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din şapte judeţe, care a intrat în vigoare duminică, la ora 18, și este valabil până luni, la ora 14.

Sunt vizate, printre altele, bazinele hidrografice Crişul Repede – bazin superior (judeţele Cluj şi Bihor), Crişul Negru (judeţele Bihor şi Arad), Crişul Alb – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu (judeţele Hunedoara şi Arad).

De asemenea, de duminică, de la ora 16, până luni la ora 24, este cod galben de inundaţii în bazinele hidrografice din 20 de judeţe.

 

De duminică, de la ora 22, până luni la ora 24, codul galben se va manifesta, printre altele, pe râurile din bazinele hidrografice Crişul Alb (judeţele Hunedoara şi Arad), afluenţii Mureşului aval confluenţă Arieş (judeţele Alba, Hunedoara şi Arad), Bega Veche, Bega (judeţul Timiş), Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Caraş Severin şi Timiş).

Pot apărea, în aceste intervale, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu depăşiri ale cotelor de apărare.

Sursa: realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns