Cei mai buni canotori români s-au întrecut la Timişoara

Echipajul format din Dan Bardan şi David Baloşin, reprezentând CSM Timişoara, a cucerit medalia de argint în cadrul Campionatului Naţional de fond rezervat categoriei de vârstă seniori, întrecere organizată pe canalul Bega şi încheiată ieri.

Cei doi vestici au sosit în urma perechii sucevene Iulian Şchiopea – Florin Anton şi înaintea altor doi canotori din oraşul-gazdă, Casian Penta şi Albert Kovacs, de la CSU Politehnica.

Premierea a fost efectuată la Consiliul Judeţean Timiş.

„Au participat în jur de 350 de sportivi, componenţi ai loturilor olimpice, care anul trecut ne-au reprezentat cu cinste, cucerind medalii de aur la Campionatul Mondial de la Sarasota.

Pentru noi a însemnat foarte mult, având în vedere că echipajele de la categoria uşoară şi de la 8+1 nu au mai cucerit un titlu din anul 1999…

Ne dau speranţa că suntem pe drumul cel bun pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Vom intra apoi în linie dreaptă pentru etapele Cupei Mondiale, Campionatul European şi Campionatul Mondial, care va fi la jumătate lunii septembrie.

O spun cu regret, vecinii noşti bulgari organizează în fiecare an competiţii importante, în 2018 au primit un mondial de seniori.

Noi nu putem încă să ţinem o astfel de competiţie pentru că nu avem nici o pistă olimpică. Sper că aceasta va fi construită în cele din urmă pe lacul Surduc. Avem fonduri, dar lipsesc unele avize.

Când eram sportivă, abia aşteptam să vin la Timişoara şi să concurez pe Bega”, a declarat fosta mare sportivă Elisabeta Lipă, care ocupă funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj.

Pistă olimpică pe lacul Surduc

Despre deschiderea pe lacul Surduc a unei piste olimpice a vorbit Traian Stancu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş:

„Susţinem în continuare canotajul, însă noi, consiliul judeţean, nu putem investi într-un loc în care nu suntem proprietari. Una dintre formele acceptate pentru finanţate este custodia lacului Surduc.

Ministerul Mediului a înfiinţat o agenţie pentru ariile protejate, care are în parcelele respective şi lacul Surduc.

Această agenţie a rămas undeva în suspans, nu s-au finalizat toate documentele pentru a putea scoate la licitaţie custodia lacului Surduc.

Am pregătit documentaţia, vom lua specialişti de la Universitatea de Agronomie, mi s-a spus că nu va dura mai mult de o lună pentru finalizarea acestui lucru”.

Astăzi şi mâine, la Timişoara va fi organizat Campionatul Naţional de canotaj rezervat juniorilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns