Cei de la RATT nu au ce pune sub brad: „În loc de salariu, angajaţilor li s-au virat câte 300 de lei pe card, așa, ca un fel de pomană”

Situația salariilor de la Regia Autonomă de Transport Timișoara (sau Societatea de Transport Public, cum i se spune mai nou) se prezintă destul de trist. Problemele au apărut încă de săptămâna trecută.

„În timp ce conducerea RATT și primăria se pregătesc pentru vacanța și festivitățile de sfârșit de an, angajații RATT sunt în fierbere. O parte a angajaților care ține de TESA și alte servicii auxiliare, întreținere, bilete nu au primit salariul de peste o lună, iar personalul de bord nu a primit salariul cuvenit pe luna noiembrie.

În loc de salariu, angajaților li s-au virat vineri, 15.12, câte 300 de lei pe card, așa, ca un fel de pomană. Noi îl întrebăm pe dl primar și pe dl director Goia cum se poate descurca cineva cu acești bani când fiecare avem familie în întreținere, avem rate, avem alte utilități de plătit și, una peste alta, și la noi vine Crăciunul?

Acești angajați se trezesc la ora 3 pentru schimbul 1 și ajung acasă de la schimbul 2 undeva la ora 2, când ceilalți sunt de mult acasă. Noi, angajații, ne-am făcut treaba, cei responsabili să plătească! Ne cerem drepturile salariale!”, ne-a scris duminică, pe adresa redacției, o angajată a RATT.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a recunoscut, vinerea trecută, că la RATT nu au putut fi virați toți banii de salarii:

„Sunt anumite restanțe salariale la RATT. Am tot plătit să se facă acumulări pentru plăți de restanțe salariale, chiar dacă nu vor ajunge total la zi. Sunt două categorii: personalul de bord, să zicem, are întârziere mai mică, personalul de birou are o restanță mai mare. Avem plăți mari pentru RATT și, ca să nu pierdem reeșalonarea, a trebuit să achităm acele plăți pentru că altfel se punea poprire pe conturi, se trecea la executare silită și la RATT chiar ai ce să execuți”.

Pentru RATT a fost virată, din bugetul local, suma de 4,5 milioane de lei. Bugetul regiei este grevat de pierderea unui proces în urma unei sentințe definitive din anul 2016, conform căreia RATT trebuie să achite restanțe la impozite de peste 30 de milioane de lei. Acestea au fost eșalonate, conform înțelegerii cu ANAF, pe o perioadă de cinci ani.

Restanțele la salariile angajaților RATT nu constituie singura problemă financiară a Primăriei Timișoara, care va intra în 2018 cu facturi neplătite.

„N-am putut să fac o parte din plăți, dar ele vor fi făcute în ianuarie, pentru că, în loc să ne intre 34 de milioane de lei, cât ne așteptam noi, în 10 decembrie ne-au intrat 26 de milioane și apoi un milion. Or, să ai mai puțin cu opt, respectiv cu șapte milioane, decât ai presupus că poți să ai, înseamnă o perturbare foarte, foarte mare”, a spus Nicolae Robu.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

12 thoughts on “Cei de la RATT nu au ce pune sub brad: „În loc de salariu, angajaţilor li s-au virat câte 300 de lei pe card, așa, ca un fel de pomană”

  1. Șoferii troleibuzelor de pe linia 15, ar trebui sa dea înapoi banii, la cum respecta graficele de sosire în stații! Stau la capătul liniei, cu nesimțire câte 20 de minute , dimineata la ora de vârf și lumea îngheață în stații, așteptând cu biletul de călătorie în mână! Rușine!

    1. Linia 15 iti circulă undeva la 9-10 minute daca e traseul complet cu cate masini trebuie daca nu se imparte timpul pe tura la numarul de masini si iti da intervalul de timp intre ele , asa ca nu manca la rahat daca nu sti

  2. DOBITOCUL ALA DE DIRECTOR RATT A FACUT DITAmai complexul cu Biserica, capela, sali de conferinta hotel, si nu a platit catre anaf pt. angajati. frumos din partea lui, dar autoritati de control nu mai avem in tara asta, auditori etc.
    CUM SE POATE O REGIE A PRIMARIEI SA CONSTRUIASCA CLADIRI INUTILE?????

    1. Avem ,cum să nu doar că adat mâna cu conducerea și e mai represiv ca decât ea . Mai avem un sindicat mic ,care încearcă să lupte cu ei , doar că oamenilor le este frică să se alăture .iar Popa nu le recunoaște membrii inscriși , decât pe cei fondatori ., deci nu le vin bani pt procese , iar cei care sunt membri sunt hărțuiți ,amenințați , discriminați ,.. E o poveste tare lungă ….

  3. De cand e Robu primar Timisoara este pe minus si asta pentru ca cheltuielile sunt mult mai mari decat posibilitatile. Bine ca si-au triplat salariile cei din primaria Timisoara in frunte cu Robu. Toti angajatii RATT mergeti la primarie si va cereti drepturile pana nu pleaca Robu in vacata in Italia….

Lasă un răspuns