Cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din țară, inaugurată într-un oraş vestic. A fost proiectată după modele din New York şi Manchester

Sănătatea noastră, a tuturor, este mai importantă decât orice. Iar spitalele din ţara noastră, o ştim cu toţii, mai ales după tragedia de la Neamţ, au nevoie de investiţii. Secţia de Primiri Urgenţe de la Oradea a făcut un pas spre viitor şi a fost dotată cu aparatură de ultimă generaţie. Astfel încât toţi bolnavii care ajung să se trateze acolo să beneficieze de îngrijiri medicale aproape ca-n străinătate.

Noua Unitate de Primiri Urgenţe funcţionează într-o clădire eficientă energetic, cu acoperiş verde, încălzire în pardoseală şi răcire prin tavan. Este singura din România care are facilităţi pentru decontaminarea direct de pe targă a pacienţilor, precum şi un izolator pentru aceştia, conform observatornews.ro.

Proiectarea noii secţii a fost făcută după modelele unor unităţi de urgenţe de top din New York sau Manchester. Unitatea se întinde pe 1500 de metri pătraţi şi are circuite şi aparatură în conformitate cu cele mai exigente cerinţe internaţionale.

UPU Oradea are şi propriul depozit de medicamente, gestionat cu ajutorul celor mai noi tehnologii.

Iar un robot de dezinfectare a aerului, inventat de un român, îşi justifică pe deplin activitatea în această perioadă.

Investiţia pentru noua UPU Oradea se ridică la 1.700.000 de euro. Fondurile provin de la Ministerul Sănătaţii, Primăria Oradea şi Banca Mondială.

Continuarea şi video pe observatornews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din țară, inaugurată într-un oraş vestic. A fost proiectată după modele din New York şi Manchester

Lasă un răspuns