Cea mai mică biblie din lumea a fost achiziționată de un timișorean

Cea mai mică biblie din lumea a fost achiziționată de un timișorean

Cea mai mică biblie din lumea a fost achiziționată de un timișorean.

Un timișorean a achiziționat în urma cu câteva zile cea mai mica biblie din lume. Este vorba despre pastorul baptist Ionel Tuțac, cel care este posesorul celei mai mari colecții de Biblii din România.

Nano Bible are o dimensiune de 4,76 de mm pe 4,73 mm și o grosime de 0,4 milimetri și a fost realizată de un grup de specialiști IT de la Universitatea din Haifa. Cea mai mică biblie din lume este de fapt un cip de siliciu placat cu aur, iar pentru a putea fi citită este nevoie de un microscop care mărește textul de o mie de ori. Aceasta este una dintre cele patru biblii cu care pastorul Ionel Tuțac s-a întors din Țara Sfântă.

CITEȘTE ȘI: Coloanele de camioane se mențin înainte de frontiera cu Ungaria

“E una din ultimele patru achiziții pe care le-am făcut în Israel, fiind invitat la Micul dejun cu rugăciune de la Parlamentul Israelului. Cu acest prilej, am primit două biblii cadou una în ebraică, alta bilingvă, ebraică-engleză.

Alte două biblii le-am achiziționat de la Societatea Biblică, O biblie mică este sub forma unui breloc iar cea mai mică biblie din lume este o biblie pe care mi-am dorit-o de mult, pentru că am aflat de existența ei, și ca orice exemplar unic care apare pe piață mi-l doresc, este o Biblie pe siliciu de 4,76 mm pe 4,73. Poate să fie citită cu microscopul”, spune pastorul Ionel Tuțac.

Ionel Tuțac este colecționarul român care deține peste 1.100 de exemplare și crește săptămânal cu noi cărți achiziționate sau primite în dar.

“Nu cred că există un colecționar care să aibă diversitatea de biblii pe care o am eu, pentru că, în colecția mea, există un manuscris din 1240-1250. Sunt 25 de de astfel de manuscrise în lume.

Există o pagină din cea de-a doua biblie tipărită din 1475. Eu am un exemplar din 1611, câteva pagini din biblii din anul 1500 exemplare multe în limba latină din 1600. Am prima variantă a Vechiului Testament în trei volume tot cu caractere latine și multe multe altele”, spune pastorul Ionel Tuțac.

Pastorul timișorean visează să deschidă un muzeu al bibliei la Timișoara însă până la realizarea acestei dorințe Ionel Tuțac organizează expoziții cu o parte din biblii în întreaga țară.

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *