Cea mai controversată șosea din România rămâne fără constructor

sosea uricani herculane

Nici o firmă nu s-a prezentat la licitația organizată de Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, pentru adjudecarea contractului de execuție a lucrărilor la drumul național 66 A, Uricani-Băile Herculane, astfel că licitația va fi reluată din nou.

CITEȘTE ȘI: Alertă alimentară la început de nou an școlar

Cea mai controversată șosea din România rămâne, momentan, fără constructor. După ce ani de zile lcurările au fost oprite din cauza ecologiștilor de mediu, acum odată reluată procedura, autoritățile nu găsesc constructor, informeaza Realitatea de Huneoara.

„Nu este o veste bună pentru Valea Jiului aceea că, la licitația pentru atribuirea contractului de execuție la drumul Câmpu lui Neag – Băile Herculane nu s-a prezentat nici o firmă. Nu-mi explic care poate fi cauza acestei situații dar cert este că, am vorbit personal cu domnul ministru Răzvan Cuc pe acest subiect și am primit asigurări că, în perioada imediat următoare, se va relua procedura de licitație, iar contractul va fi scos pe SEAP. Și mai cert este că Valea Jiului își dorește acest drum, că Guvernul a alocat bani și există dorința ca drumul spre Herculane să fie realizat și eu sunt convins că, mai devreme sau mai târziu, se va realiza”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

20.000 de locuitori ai Văii Jiului au semnat anul trecut o petiție prin care arată că își doresc continuarea modernizării drumului, această inițiativă susținută inclusiv de primari și de o parte a parlamentarilor de Hunedoara, dar și de societatea civilă din Valea Jiului.

De 307 milioane lei este nevoie pentru continuarea lucrărilor la DN 66A Câmpu lui Neag – Herculane. Guvernul a aprobat în luna aprilie indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Drum de legătură DN 66A km 47+600 – km 66+204, Câmpu lui Neag – Cerna”, judeţul Gorj.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns