Ce spune ministrul Muncii despre o nouă lege a pensiilor și majorarea din septembrie

Sprijin pentru toți pensionarii cu venituri mici, ca să-și poată plăti facturile

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, sâmbătă seara, că există bani la bugetul de stat pentru majorarea pensiilor, acestea urmând să crească cu 40 de procente de la 1 septembrie.

CITEȘTE ȘI: Femeie ținută în lanțuri, în casă, de propriul tată, în județul Timiș

Ministrul Muncii a declarat, la România Tv, că va respecta actuala Lege a pensiilor pentru că sumele sunt prevăzute în buget.

„Pensiile vor creşte, sumele sunt prevăzute în buget. Merg pe aceeaşi prezentare. Eu sunt ministrul Muncii, sunt chemată să aplic legea în continuare. Colegii mei sunt atenţi la economie. Nu am alt element care să mă determine în acest moment să afirm altceva. Aşa cum este legea în vigoare, eu sunt chemată să o pun în aplicare. Nu am, de la premier, de la Ministrul Finanţelor, până în acest moment, niciun element care să mă determine să dau un semnal de rezervă faţă de prevederile legii în vigoare. Aşa cum este legea în vigoare, eu sunt chemată să o pun în aplicare. Când se va face majorarea, se va lua în calcul documentele de la fiecare pensionar”, a spus Alexandru.

Totodată, ministrul Muncii a subliniat că rolul său este să pună în aplicare legea.

„Sunt ministrul Muncii, rolul meu este să aplic legea. Legea este în vigoare, nu am alt mesaj decât că sunt omul care trebuie să aplice legea, nu am alt element care să mă determine, în acest moment, să afirm altceva. Aşa cum este legea în vigoare eu sunt chemată să o pun în aplicare. Nu am de la premier, de la ministrul Finanţelor, până în acest moment, niciun element care să mă determine să dau un semnal de rezervă faţă de prevederile legii în vigoare”, a mai spus Violeta Alexandru.

Consiliul Fiscal avertiza că majorarea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie 2020 se va observa la nivelul anului 2021, estimarea privind deficitul bugetar din anul următor fiind de peste 6% din PIB.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ce spune ministrul Muncii despre o nouă lege a pensiilor și majorarea din septembrie

  1. Afirmatia facuta de ministrul Muncii este rezonabila si facuta cu bun simt si responsabilitate. Cred ca a gresit echipa. Sefii din Consiliul Fiscal,din alte Comitete si Comitii,ar fi potrivit sa -si reduca indemnizatiile si veniturile „nesimtite”,pentru a preintampina colapsul financiar si social.

Lasă un răspuns