Ce se întâmplă în județul Timiș? Gunoaiele ”au pus stăpânire” pe unele localități

gunoaiele

Ce se întâmplă în județul Timiș? Gunoaiele ”au pus stăpânire” pe unele localități

Biled, Sânandrei, Jimbolia sau Chișoda sunt doar câteva dintre localitățile care în ultimele zile au fost promovate de rețele de socializare. Și nu pentru vreo realizare a edililor, ci din cauza gunoaielor care invadează, de ceva vreme și din diverse motive, județul.

”Stimați cetățeni, locul sticlelor este în clopotul verde, nu lângă container. Ne dorim cu toții să trăim într-o comună frumoasă, curată, dar se pare că nu toți facem ceva în acest sens.

CITEȘTE ȘI: Șoferii din vestul țării trec granița în Ungaria pentru a face plinul. La cea mai apropiată benzinărie, motorina e cu până la 3 lei mai ieftină

RETIM Ecologic Service a amplasat în localitate recipiente verzi sub formă de clopot, special destinate colectării sticlelor şi borcanelor, albe sau colorate (NU STICLĂ SPARTĂ DE LA GEAMURI). Ele sunt destinate colectării exclusive a ambalajelor din sticlă.

În aceste „clopote” verzi nu sunt colectate PET-uri, „sticle de plastic”, hârtie sau orice alte deşeuri. Containerele de colectare a ambalajelor din sticlă nu trebuie să fie confundate cu vechile containere de gunoi. Cetăţenii sunt rugaţi să cureţe orice urme de resturi alimentare din sticle şi borcane înainte de a le depune în containere.

Știați că sticla…

➤ se descompune în aproximativ un milion de ani, fiind, de departe, cel mai rezistent deșeu produs de umanitate?
➤ se reciclează 100% și poate trece la nesfârșit prin acest proces, fără a se pierde din cantitatea sau din puritatea ei?
➤ reciclarea unei sticle înseamnă economisirea energiei pentru funcționarea unui bec de 100 watti timp de o oră?
➤ în prezent, un recipient din sticlă este format în proporție de 70% din sticlă reciclată?”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Comunei Biled.

Gunoaiele ”au pus stăpânire” pe unele localități

”Fabulos de frumos”, scrie o timișeancă pe grupul Pro Giroc, atașând câteva fotografii cu ”atracțiile” din parcul din Chișoda.

chisoda 1

”Mulțumim pentru această minunată priveliște!

Canalul e curat, apa limpede și nici urmă de râie. Frumos din partea voastră că nu ați tăiat salcâmii de pe margine, și nu ați lăsat toate gunoaiele scoase din canal chiar în locul lor”, postează o persoană pe grupul de Facebook Orașul Jimbolia, atașând două imagini emblematice în acest sens.

jimbolia 19

”Care ți-ai uitat gunoiul pe câmp?”, întreabă un internaut pe grupul Comuna Sanandrei.

gunoi sanandrei
Și astea sunt doar câteva exemple.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *