Elevii revin în bănci în plin val 5 OMICRON. Ce se întâmplă cu testele de salivă – Câte zile va fi asigurată testarea COVID-19

Consiliul Naţional al Elevilor: Măsurile de relaxare a restricţiilor COVID să fie atent analizate ca să se evite noi focare

Elevii revin la școală de luni, 3 ianuarie, în plin val 5, provocat de răspândirea comunitară a variantei OMICRON de coronavirus. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a asigurat că testele vor fi în școli pentru testarea elevilor cel puțin pentru primele două săptămâni din acest an.

CITEȘTE ȘI: Video: Cinci oameni au murit într-un grav accident de autobuz. Alte 21 de persoane sunt rănite

Acesta nu ia în calcul închiderea școlilor chiar dacă numărul infectărilor va crește, fiind necesară continuarea orelor în acest al treilea an de pandemie.

Deşi elevii se reîntorc de luni la şcoală, testele de salivă vor fi asigurate de la o săptămână la alta, potrivit anunțului Ministerului Educaţiei

După ce secretarul de stat Sorin Ion a anunțat că deocamdată testele care există asigură doar o zi de testare, ministrul Educației a declarat însă că există suficiente teste pe bază de salivă pentru a asigura testarea tuturor elevilor de gimnaziu și de liceu care vor relua cursurile în data de 3 ianuarie.

Sorin Cîmpeanu a declarat, pe 30 decembrie, că în prima săptămână se vor primi testele de salivă pentu a doua săptămână de școală. Ministrul a anunțat în mai multe rânduri că este important ca școlile să fie menținute deschise pentru a evita noi pierderi ca în primii doi ani de pandemie.

Și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat. într-un mesaj transmis la început de an, că primele luni vor fi mai dificile, însă „ne străduim să menținem școlile deschise, acestea sunt fundamentul pentru a avea noi generații sănătoase și instruite”.

sursa: realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *