Ce salariu are după Revoluţia Fiscală un angajat cu salariul brut de 7.128 de lei. Cele trei scenarii posibile

Statul extinde scutirea de impozit pentru IT-iști la cei care lucrează în instituțiile publice locale/ Scutirea se aplică de la 1 ianuarie pentru cei de la stat din instituțiile centrale/ Banca Mondială recomandă eliminarea unor asemenea facilități

Furnizorul de soluţii software Romanian Software a lansat un instrument de comparare între diverse forme de gestionare a salariilor angajaţilor, care prezintă trei scenarii posibile pe care le are un angajator după Revoluţia Fiscală, pentru a gestiona un salariu brut de 7.128 de lei, scrie Ziarul Financiar.

Dacă angajatorul păstrează acelaşi salariu brut în 2018, salariul net al angajatului scade de la 5.000 de lei la 4.170 de lei, însă dacă doreşte ca angajatul să aibă acelaşi salariu net ca în 2017, prin modificarea salariului brut, instrumentul de calcul prezintă o simulare care calculează valoarea salariului brut care trebuie acordat, adică 8.548 de lei.

Al doilea scenariu prezintă situaţia în care angajatorul vrea ca angajatul să aibă acelaşi salariu net de 5.000 de lei, prin acordarea unei prime brute, iar comparatorul calculează valoarea primei brute care trebuie acordate, mai exact în cazul de faţă aceasta este de 1.420 de lei.

În cazul în care angajatorul doreşte să îşi păstreze acelaşi total de cheltuieli ca în 2017, comparatorul stabileşte valoarea salariului brut care trebuie acordat la 8.558 de lei. În acest scenariu, există o creştere a salariului net de 0,12%, de la 5.000 de lei, la 5.006 lei, scrie mediafax.ro.

Comparatorul poate fi accesat aici


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *