Ce restricții ar putea fi ridicate după 6 decembrie? Orban: Când vom fi pregătiți să luăm o decizie, o vom face publică

Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile în România. Lista noilor restricții

Întrebat dacă ar putea fi ridicate anumite restricţii după 6 decembrie şi până în Crăciun, în cazul în care există şi se menţine un trend descendent al infectărilor, premierul Orban a declarat că este analizată posibilitatea redeschiderii pieţelor care funcţionează în spaţii închise, „cu atât mai mult cu cât a venit iarna şi temperatura a coborât”.

CITEȘTE ȘI: Morții de Covid ai Timișoarei zac într-o remorcă de camion privată fără aviz DSP, în loc să fie păstrați civilizat într-o morgă mobilă a statului român

„Vă spun că analizăm acum, dar să nu o daţi încă ca o ştire, analizăm posibilitatea redeschiderii pieţelor care funcţionează în spaţii închise. Cu atât mai mult cu cât a venit iarna şi temperatura a coborât, analizăm posibilitatea de a redeschide pieţele. Sigur, sunt şi alte măsuri, dar orice decizie pe care o vom lua, o vom lua în funcţie de evoluţia epidemiei”, a declarat Ludovic Orban, întrebat luni într-o conferinţă de presă dacă e posibil să fie ridicate unele restricţii în perioada următoare, dacă se menţine tendinţa descendentă a infectărilor cu SARS-CoV-2.

Şeful Executivului a mai spus că atunci când Guvernul va fi pregătit să ia o decizie, acest lucru va fi anunţat public.

„Când vom avea o analiză şi vom fi pregătiţi să luăm o decizie, o vom face publică. Dar, sigur, orice redeschidere a pieţelor nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme de protecţie sanitară foarte strictă”, a completat Orban.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns