Ce „capturi” mai fac poliţiştii la frontiera cu Ungaria: Un bărbat căutat pentru a fi băgat la puşcărie a încercat să intre în ţară cu paşaportul „unei cunoştinţe”

politia de frontiera oradea

Poliţiştii de frontieră din Bihor descoperă, pe lângă migranţi, şi români care încearcă să treacă graniţa fraudulos.

Recent, l-au găsit pe un bărbat în vârstă de 38 de ani care a încercat să intre în ţară pe la punctul de trecere a frontierei Borş folosindu-se de paşaportul altei persoane, „o cunoştinţă”, după cum le-a explicat acesta poliţiştilor. Bărbatul – care are domiciliul pe raza judeţului Mureş – a recunoscut şi că i-a dat bani cunoştinţei pentru a-i permite să-i folosească paşaportul.

De ce a făcut-o? Era căutat de autorităţi pentru a ispăşi o pedeapsă de 5 luni de închisoare „pentru infracţiuni de ordine publică”, potrivit unui comunicat transmis de subcomisarul Loredana Chifor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

„În data de 20.07.2020, în jurul orei 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de intrare în ţară, călătorind ca pasager într-un microbuz înmatriculat în România, o persoană de sex masculin. La controlul de frontieră, acesta a prezentat un paşaport, eliberat de autoritățile din România. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări”, a transmis reprezentanta ITPF Oradea.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând, totodată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Mureşeanul a fost predat unui echipaj al Poliţiei Bihor.

 

(sursa foto: Facebook, Politia de Frontieră Oradea)

 

ebihoreanul


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns