Ce amenzi se vor da după data de 15 mai. Anunțul făcut de Ludovic Orban

discursul

Premierul Ludovic Orban a dat detalii cu privire la amenzile care se vor da după data de 15 mai. Reacția primului-ministru vine după ce Curtea Constituțională a admis miercuri sesizarea Avocatului Poporului împotriva OUG 34/2020, actul normativ prin care guvernul a introdus amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea ordonanțelor militare și a condițiilor de ieșire din case în perioada stării de urgență.

CITEȘTE ȘI: Un nou pericol se apropie de granița României: județul Timiș, sub supraveghere specială

Ludovic Orban a venit cu noi precizări referitoare la amenzile care vor fi date după data de 15 mai. El a explicat că amenzile pentru neresectarea ordonanțelor militare au revenit la nivelul anterior Ordonanței de Urgență care a mărit valoarea acestora, OUG declarată neconstituțională de CCR. Valoarea inițială a amenzilor era cuprinsă între 100 și 5.000 de lei, conform capital.ro

”Noi am mărit amenzile pentru a crește gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat deizia CCR nu înseamnă că nu se mai dau amenzi. Se dau amenzile la nivelul anterior ordonanței de urgență”, a spus joi premierul Ludovic Orban, întrebat despre modul în care polițiștii îi vor sancționa pe cei care nu respectă prevederile ordonanțelor militare.

Orban a precizat că executivul va face o analiză pentru a vedea dacă se impune un act normativ pentru o eventuală amnistie a celor care au fost amendați în baza OUG declarată neconstituțională de CCR.

„Vom face o analiză a situației plății încasării amenzilor și în funcție de asta vom lua decizia dacă luăm în calcul o amnistie”, a declarat premierul.

Ludovic Orban a vorbit din nou despre decizia CCR, despre care spune că este o decizie „împotriva ordonii de drept”.

„Mi  se pare o decizie împotriva ordinii de drept dată în favoarea celor care nu au respectat regulie, dată în dispretul milioanelor care au respectat regulile și au contribuit la menținerea în limite rezonabile a răspândirii coronaviruslui”, a punctat premierul.

Curtea Constituțională a decis, cu unanimitate, că OUG 34 este neconstituțională în integralitate: „A admis excepția de neconstituționalitate şi a constatat că Ordonanța de urgență a Guvernului nr.34/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență este neconstituțională, în ansamblul său.”
Amenzile la nivelul anterior OUG 34 erau stabilite prin OUG 1/1999. Însă printr-o altă decizie dată tot miercuri, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional și articolul 28 din această ordonanță de urgență referitor la cuantumul amenzilor.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Ce amenzi se vor da după data de 15 mai. Anunțul făcut de Ludovic Orban

  1. Nici legionarii nu au dat astfel de legi si amenzi, poate numai statul Islamic împotriva creștinilor . Jos pdl!

  2. Antihoti…aceste legi si amenzi au salvat oameni !
    Ca prostii si indiferentii nu stiu decit de frica !
    Cam atit, ca mai mult nu intelegi…din pacate !

  3. ce dracu ati fi vrut doar pensiile speciale să fie neconstitutionale ? ce o fi zis dorneanu patru pensii hai să le dăm si fraierilor ceva .

Lasă un răspuns