Ce a mai căzut în plasa poliţiştilor de frontieră: un urmărit internaţional şi un Audi A6

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat şi predat autorităţilor competente un cetăţean român care era căutat de autorităţile din Italia pentru săvârşirea unor infracţiuni contra persoanei.

În Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Viorel B., în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza judeţului Timiş.

Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză figurează în bazele de date ca având mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni contra persoanei, alerta fiind emisă de autorităţile din Italia, în data de 05.11.2015.

Astfel, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului, acesta fiind predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.
Poliţiştii de frontieră mehedinţeni, subordonaţi ITPF Timişoara, au indisponibilizat un autoturism Audi A6.

În noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 04.30, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de control al documentelor de călătorie în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, conducând un autoturism Audi A6 înmatriculat în Spania, cetăţeanul român S. Alin, în vârstă de 25 de ani.

Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au efectuat un control amănunţit asupra maşinii şi documentelor, ocazie cu care au constatat că, în bazele de date naţionale, autoturismul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Spania din data de 22.12.2015.

Astfel, autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi urmând ca, la definitivarea cercetărilor, să fie înapoiat proprietarului de drept.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii ale infracţiunii de tăinuire la furt.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.