Cauţi un loc de muncă?

job ue

Foarte multe persoane își găsesc un job și datorită cursurilor de calificare organizate de Agenția de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Timiș. Peste 800 de șomeri au urmat astfel de cursuri în 2015, când au existat multe proiecte de acest gen.

Monitorizările făcute de agenție arată că aproximativ 40 la sută dintre cursanți își găsesc serviciu în primele șase luni după absolvirea cursului. Cel mai rapid se angajează cei care fac cursuri de bucătar, mecanic auto, operator sau de limbi străine.

Marcel Miclau”Sunt foarte multe firme multinaționale care solicită cunoștințe de limbi străine pentru anumite posturi: de jurist, referent sau alte specializări. De asemenea, unele companii selectează personalul încă din timpul cursurilor. Lumea trebuie să înțeleagă că nu este o rușine să fii șomer, pentru că e vorba doar de o etapă premergătoare angajării”, spune Marcel Miclău, director executiv al AJOFM Timiș.

Spre deosebite de specializările oferite de instituțiile școlare, cursurile de la agenție au avantajul că sunt mai scurte, mai intense și mai pliate pe cerințele de moment ale pieței muncii.

În 2015, au fost organizate cursuri pentru 26 de specializări, cele mai scurte fiind de câteva săptămâni (inspector resurse umane, manager de proiect sau manger de resurse umane), iar cele mai lungi durând cinci-șapte luni (bucătar, coafor, cofetar-patiser, cosmetician, elecrician, mecanic-auto).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *