Câți bani în plus vor lua în mână angajații care lucrează pe salariul minim, de la 1 ianuarie, după majorarea la 3.000 de lei

Program investițional în valoare de nouă milioane de lei

Câți bani în plus vor lua în mână angajații care lucrează pe salariul minim, de la 1 ianuarie, după majorarea la 3.000 de lei.

Creșterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2023 la 3.000 de lei brut, aduce venituri mai mari pentru câteva milioane de români.

Deși mai mai este până atunci aproximativ o lună, guvernanții nu s-au hotărât încă ce formulă de impozitare vor aplica.

CITEȘTE ȘI: Premieră într-o localitate din Banatul de munte: Primul târg de Crăciun îşi deschide porţile în acest sfârşit de săptămână

Sunt luate în calcul două variante și o a treia, mai puțin probabilă. Cea mai optimistă dintre ele va aduce în buzunarul fiecărui român care lucrează pe salariul minim suma de 439 de lei. În scenariul mai ”pesimist”, este vorba despre 339 de lei, bani în mână.

Primul scenariu luat în calcul este o majorare a salariului minim brut de la 2.550 de lei la 3.000 de lei, dintre care 200 de lei neimpozabili.

Astfel, un angajat va putea lua în mână 1.863 de lei, față de 1.524, cât ia acum.

O a doua variantă este un salariu brut de 3.000 și înghețarea contribuțiilor la 2.550 lei, astfel încât salariul net sa fie de 1.963 lei.

În ultimul timp s-a discutat despre încă o variantă, aceea că salariul minim brut pe economie ar putea crește până la 3.200 de lei, dintre care 400 de lei vor fi neimpozabili.

În această situație, angajații ar primi în mână puțin peste 2.000 de lei.

sursa: alba24

hunedoaralibera

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *