Catalogul electronic, o soluţie pentru reducerea numărului de absenţe

catalog electronic

Multe licee şi grupuri şcolare din Timişoara au reuşit să reducă numărul de absenţe ale elevilor cu ajutorul catalogului electronic. Primul care a avut ideea introducerii acestui instrument de control a fost Marin Popescu, pe atunci inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, în prezent consilier în cadrul Ministerului Educaţiei.

La început părinţii s-au opus, din cauza costurilor care implicau acest lucru, dar, în cele din urmă, au realizat ce beneficii le aduce acest gen de catalog. Săptăm.nal ei sunt informaţi în legătură cu notele primite de elevi la şcoală, dar şi cu absenţele motivate sau nemotivate.

În judeţul Timiş, asemenea experimente au avut succes, iar acum tot mai multe licee folosesc acest catalog digital. Colegiul Naţional „C.D. Loga” a implementat acest instrument de mai bine de patru ani, iar părinţii sunt mulţumiţi.

Milin Tihomir, directorul colegiului, ne-a declarat: „Actualizăm aproape zilnic notele obţinute de elevii noştri în acest catalog, dar şi absenţele pe care aceştia le înregistrează. Practic, prin intermediul acestui catalog noi .i scutim pe părinţi de un drum în plus la şcoală, iar ei ştiu cum se descurcă elevul”. Un părinte de la Colegiul Naţional „C.D. Loga”, ne-a confirmat că sistemul e foarte bun: „Joi am aflat că băiatul meu a luat nota opt la fizică.

I-am trimis un sms să verific dacă a fost notat în ziua în care am primit înştiinţarea, iar copilul mi-a confirmat. Eu un sistem bun, iar banii pe care îi plătesc nu sunt foarte mulţi”. La Colegiul Naţional „C.D. Loga”, părinţii plătesc 40 de lei abonamentul pentru un semestru. Şi la Colegiul Naţional „Ana Aslan” se practică aceeaşi metodă.

Potrivit Adrianei Şopon, directoarea colegiului, sistemul a fost implementat în urmă cu patru ani şi a dus la reducerea numărului de absenţe.

„Am înregistrat o scădere cu 40 la sută, ceea ce pentru noi e un real succes”, a precizat Adriana Şopon. Pe lângă cele două unităţi de învăţământ care au introdus acest instrument, în Timişoara mai au cataloage electronice Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Colegiul Tehnic „Henri Coandă” şi alte câteva unităţi de învăţământ.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *