Cătălin Drulă, validat în funcţia de preşedinte al partidului: „USR va livra opoziție pe bune”

Cătălin Drulă, validat în funcţia de preşedinte al partidului: "USR va livra opoziție pe bune”

Congresul USR a validat, sâmbătă, alegerea lui Cătălin Drulă în funcţia de preşedinte al partidului.

După validare, Cătălin Drulă a declarat la Timișoara că este un mandat pe care l-a cerut pentru unitate si eficiență „și asta voi livra”.

Drulă spune că USR „va livra opoziție pe bune”.

În discursul său, noul președinte al USR a atact din nou PNL și PSD, spunând că a scindat România în două.

„Sunt familii care respectă regulile, este o Românie care suferă profund. Inflația e scăpată de sub control, taxele se majorează, România riscă sărăcia. Avem, de cealaltă parte, România lor, a privilegiaților, care vor să fie deasupra regulilor, își dau pensii speciale, salarii nesimțitite, își angajează pilele la stat”, a spus Drulă.

Cătălin Drulă a fost ales încă din primul tur al alegerilor interne din USR, cu 12.967 voturi, ceea ce reprezintă 71,3% din totalul celor care au votat. Prezenţa la vot a fost de 77,2%, anunţaseră reprezentanţii USR.

„Am cerut un mandat clar şi partidul mi l-a dat. Pentru a face opoziţie pe bune actualei puteri falimentare, pentru organizare şi seriozitate, pentru a da premierul României în 2024. USR a trecut prin etape fireşti de dezvoltare. O mişcare civică, cetăţenească. Intrarea în parlament şi consilii locale. Lupta cu Dragnea. Confirmarea în alegeri. Guvernarea. Este timpul unei noi epoci în evoluţia acestui partid. Cea de maturitate şi stabilitate”, spunea atunci Cătălin Drulă.

În alegerile pentru preşedinţia USR, Cătălin Drulă a avut cinci contracandidaţi. În primul tur al alegerilor, Cătălin Teniţă a obţinut 2.706 voturi (14,8%), Octavian Berceanu 2.041 de voturi (11,2%), George Ungureanu 163 voturi (0,9%), Alexandru Kiss 97 de voturi (0,53%) şi Miroslav Taşcu Stavre 138 de voturi (0,76%).

Mandatul lui Cătălin Drulă la conducerea partidului este de 4 ani, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Cătălin Drulă, validat în funcţia de preşedinte al partidului: „USR va livra opoziție pe bune”

  1. va livra pe naiba. va livra in continuare gargară și propagandă. și s-au găsit useristii sa vorbească de taxe si impozite după ce fritz a crescut tot ce a putut ca taxe si impozite în timișoara. la taxe intrând si niste preturi gen transport în comun sau gigacalorie. așteptam 2024 când usr își va inceta existența.

  2. Mi a placut aia cu pilele la stat…ia vedeti domnule presedinte de necalificatii angajati de partidul dvs la primaria tm…ce ziceti ?
    Faceti o verificare urmata de concedierea celor…calificati in altceva….sa zic frumos, atitea cazuri relatate inclusiv in acest ziar ?

  3. „Dominic Fritz, care face curățenie într-o administrație indolentă și coruptă În mod clar după alegerile din 2024 ne propunem să dăm premierul României a declarat Drulă după confirmare”Na muica mai asta lipseste si sa faca coalitia de guvernare cu HAUR. Si imi place cine vorbeste de taxe si impozite si de curatenie in administratie tocmai USR ul? Dar Dominic Fritz cu acoliti lui ce face la Timisoara?

Lasă un răspuns