Cât e darul la nuntă în 2022?

Cât e darul la nuntă în 2022?

Cât e darul la nuntă în 2022?

Ziua nunții este una dintre acele momente memorabile pentru mulți dintre noi. Sau ar trebui să fie.

Totul este planificat în cele mai mici detalii, cu domnișoare de onoare cu rochii asortate, un buchet uimitor, un tort superb și delicios, muzică și un meniu apetisant.

La sfârșitul petrecerii, oaspeții oferă darul de nuntă, de cele mai multe ori cash. Cel puțin, în România.

Ei bine, de toate acestea se ocupă viitorii miri cu sau fără ajutorul părinților. În zilele noastre, majoritatea tinerilor nu acceptă ajutorul acestora, dorindu-și ca ziua cea mare să fie în totalitate organizată de ei.

Cheltuielile sunt enorme, însă avantajul unora dintre ele este că nu trebuie achitate în totalitate de la început. Prin urmare, multe dintre aceste sume se vor recupera, într-o măsură sau alta, după încheierea petrecerii, când invitații vor da „darul”.

Care este suma potrivită pentru darul de nuntă?

A oferi bani în loc de cadou de nuntă este, în zilele noastre, cea mai potrivită alegere. Și pentru miri și pentru nuntași.

Aceștia bani îi pot ajuta pe miri să-și cumpere ce își doresc pentru începutul lor sau pot reprezenta contribuția la biletele pentru luna de miere.

Acestea fiind spuse, atunci când vine vorba de banii cadou de nuntă și de suma corespunzătoare pentru cadoul de nuntă, lucrurile pot deveni ușor confuze.

Deși nu există o sumă maximă pentru cadou de nuntă, ideal ar fi ca suma să nu fie mai mică decât meniul. Dacă meniul este în jur de 250 lei, atunci o sumă potrivită pentru un invitat obișnuit ar fi 500 lei.

De obicei, rudele apropiate, părinții, nașii dau mai mult. De exemplu, în București, darul dat de nași poate ajunge până la 4.000 -5.000 de lei.

Cei care se gândesc la câți bani să dea la o nuntă vor lua probabil propria lor situație financiară în considerare. O regulă simplă este să te încadrezi în jurul sumei de 500-1000 de lei, dar poți ajusta suma exactă în funcție de finanțele personale, precum și de relația cu cuplul, conform shtiu.ro.

De asemenea, dacă nunta este una de lux și ai fost invitat, cu siguranță mirii se vor bucura de prezența ta mult mai mult decât de suma din plic oferită la sfârșitul petrecerii.

În unele zone din România, la sfârșitul petrecerii există o tradiție în care este implicată mireasa. Acesteia i se dă voalul jos de către nașă și i se pune o basma în schimb.

CITEȘTE ȘI: E şi asta un început. Mai mulţi şoferi au alimentat de 1 leu, protestând împotriva creşterii preţurilor la carburanţi

Acest ritual semnifică trecerea femeii de la domnișoară la doamnă de casă. Mai amuzant este faptul că mireasa refuză basmaua de câteva, semn că n-ar vrea totuși să-și schimbe statutul.

Ulterior, toți cei care vor să o felicite pentru decizia luată într-un final, merg la ea și îi pun bani la piept sau în basma.

Prin urmare, dacă vrei să feliciți mireasa că a devenit gospodină, ar trebui să mai ai la tine o sumă de bani pregătită, la fel, în funcție de relația cu ea. De obicei, socrii, părinții și rudele dau de la 50 la 100 lei pentru proaspăta doamnă.

Darul de nuntă în alte culturi

Așteptările cu privire la câți bani să dăruiești variază foarte mult între diferitele culturi, scrie Hitched. De exemplu, la nuntile japoneze, banii sunt un cadou foarte des intalnit.

Un prieten al cuplului poate da 200 de lire sterline în yeni, în timp ce rudele pot da de trei ori această sumă. Banii sunt puși într-un plic numit Goshugi-bukuro, iar pe plic sunt scrise numele tău și suma oferită.

În China, banii sunt aproape întotdeauna dați cuplului în plicuri roșii.

În mod obișnuit, oaspeții calculează suma de oferit în funcție de cât ar fi costat masa, așa că, cu cât masa și locul de desfășurare sunt mai încântătoare, cu atât se dau mai mulți bani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *