Academia Novacolor, școala de aplicatori de vopsea decorativă a companiei Color Smart Distribution

Academia Novacolor, școala de aplicatori de vopsea decorativă a companiei Color Smart Distribution

Piața de design interior a cunoscut o creștere organică de 10-15% în România, în ultimii ani, iar dezvoltarea sa continuă să se afle pe un trend ascendent. Odată cu această extindere, au apărut însă cerințe și așteptări mai mari în materie de amenajări interioare. Astfel, specialiștii în aplicare sunt tot mai căutați.

Compania românească Color Smart Distribution, importator și distribuitor în România și Republica Moldova de vopsele lavabile și decorative premium pentru amenajări interioare și exterioare, răspunde acestei nevoi din piață și a lansat încă de anul trecut o școală proprie destinată celor care aplică vopsele decorative – Academiei Novacolor.

Echipele de specialiști care știu să aplice vopselele decorative atât pe pereți, cât și pe uși, mobile sau suprafețe metalice, nu sunt ușor de găsit. Pentru că mulți dintre clienții noștri se confruntau cu astfel de probleme, ne-am propus să venim în ajutorul acestora și să formăm specialiști care să poată livra la cheie orice proiect de amenajare interioară sau exterioară. Așa a luat naștere Academia Novacolor, unde investim în formarea, evaluarea și dezvoltarea mai multor echipe de aplicatori, pentru ca proiectele clienților noștri să fie la nivelul de calitate dorit și cât mai simplu de efectuat. Prin acest tip de programe de pregătire formăm cât mai bine profesioniștii cu care vom colabora pe viitor”, mărturisește Cătălina Trupșor, fondator și CEO Color Smart Distribution.

Cursurile din cadrul Academiei Novacolor România se adresează atât începătorilor, celor de nivel mediu, dar și profesioniștilor. Există o structură pe trei niveluri începători (o zi), mediu (două zile), avansați (trei zile), iar la sfârșitul fiecărei etape absolvenții cursurilor sunt evaluați și li se certifică abilitățile și materialele cu care pot să lucreze la client.

Cursurile pentru începători și cele de nivel mediu sunt susținute de maestrul Florin Negoiță, specialist Color Smart, cu o experiență de peste 30 de ani în proiecte de amenajare interioare și exterioare. Cursurile de avansați sunt susținute de el împreună cu ambasadorii Novacolor Italia, Marco Nanni și Davide Palma. Acești specialiștii italieni lucrează cu vopsele decorative Novacolor de peste 20 de ani și realizează cu ajutorul lor adevărate opere de artă.

Academia Novacolor, școala de aplicatori de vopsea decorativă a companiei Color Smart Distribution

În 2021 compania a organizat trei cursuri în țară și din luna septembrie a început să organizeze frecvent workshopuri la sediul propriu din București. În 2021 au participat la cursurile organizate de Academia Novacolor aproximativ 100 de aplicatori, iar pentru anul 2022 sunt planificate circa 20 de cursuri, la care sunt așteptați peste 200 de participanți.

Cât câștigă un aplicator de vopseluri

Ca în fiecare domeniu, experiența și performanța fac diferența și când vine vorba de venituri. În plus, un aplicator se poate deosebi și în funcție de cât de bine se organizează, de abilitățile de comunicare cu beneficiarul și de rapiditatea cu care finalizează proiectele. Astfel, plaja de venituri în această meserie începe de la 1000 euro/ lună și poate depăși în cazuri excepționale 5000 euro/ lună.

Prețul pe mp, strict pentru aplicare, respectiv fără îndreptarea pereților și pregătirea stratului suport, variază pentru o vopsea lavabilă premium între 3,5 euro/mp și până la 6 euro/mp, iar pentru o vopsea decorativă, poate începe de la 15 euro/mp și poate depăși 150 euro/mp în cazuri extraordinare.

Rezultatele excepționale obținute cu materialele din portofoliul Color Smart au dat încredere specialiștilor care au absolvit cursurile Academiei Novacolor. Majoritatea au obținut efecte deosebite cu materialele Color Smart ecologice, sustenabile, de o frumusețe aparte, ceea ce i-a transformat în adevărați ambasadori ai brandului.

Toată lumea are de câștigat din această inițiativă, clientul care beneficiază de rezultate la cheie, aplicatorii care învață și se dezvoltă, și noi care ne îndeplinim misiunea de a transforma în realitate amenajările la care visează clienții”, mai precizează Cătălina Trupșor, fondator și CEO Color Smart Distribution.

Costuri și durată

Cursul de începători (o zi) se adresează aplicatorilor care lucrează de curând în domeniul amenajărilor interioare și celor care își doresc să își amenajeze singuri casele. Cursul durează o zi, iar participanții dobândesc cunoștințe noi în materie de produse și tehnici de aplicare, în special, pentru vopsele cu finisaj metalic – de exemplu: swahili, animamundi, dune, și oxidanți – ironic sau verderame. Învăța și o metodă de aplicare mai specială, pentru o vopsea minerală – cum ar fi Calcecruda. Prețul pentru acest curs este de 50 euro (TVA inclus).

Cursul de nivel mediu (2 zile) se adresează celor care au finalizat nivelul de Începători în cadrul Academiei Novacolor sau aplicatorilor care au o experiență de câțiva ani în domeniul amenajărilor interioare și cunosc deja produsele decorative metalice. Durata este de 2 zile, iar participanții dobândesc cunoștințe noi atât pentru vopsele metalice, cât și pentru cele minerale. Preț – 350 euro (se asigură cazare pentru participanții din provincie)/ 300 euro – fără cazare (TVA inclus).

Cursul de avansați (3 zile) se adresează colaboratorilor noștri, cei care au o experiență de cel puțin trei ani în domeniul amenajărilor interioare și exterioare, care aplică în mod frecvent produse decorative. Durata este de 3 zile, iar participanții își perfecționează metodele de aplicare pentru cele mai aparte vopsele decorative de la Novacolor sau pentru combinații inedite de produse. Preț – 500 euro (se asigură cazare pentru participanții din provincie)/ 425 euro – fără cazare (TVA inclus).

Color Smart Distribution intră din 16 iunie și în Timișoara, unde deschide propriul său showroom pe strada Carol Davila, nr 23A. Compania va fi astfel mai aproape de specialiștii din vestul țării și pregătită să aducă mai multă culoare românilor din zonă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *