Cât de periculoși pot să devină cartofii dacă nu sunt ținuți în condiții corecte

Tuesday, May 17, 2022

Cât de periculoși pot să devină cartofii dacă nu sunt ținuți în condiții corecte

Cartofii şi uleiul, în topul scumpirilor din ultimul an. Va trebui să scoatem din buzunar mai mulţi bani pentru hrana de zi cu zi

Atentie la ce depozitați în frigider! Chiar daca temperatura scazută menține alimentele proaspete mai mult timp, unele legume pot deveni toxice la preparare dacă sunt ținute la rece.

CITEȘTE ȘI: Ce ţări mai impun restricţii pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Precauţie, reguli stricte şi nostalgia normalităţii

Agenția de Sănătate Publică (ASP) din Marea Britanie trage un semnal de alarmă și sfătuieste pe toată lumea sa nu mai țină cartofii în frigider. Motivul este simplu: „Când cartofii sunt ținuti în frigider, amidonul este transformat în zahăr. Astfel, atunci când gătiți cartofii, aminoacizii se combină cu zahărul acela și produc acrilamida, o substanță toxică pentru organism.”

ASP explica si cum trebuie depozitate legumele: cartofii trebuie pastrati intr-un loc racoros si uscat, dar in niciun caz in frigider.

Acrilamida este o substanta chimica folosita la fabricarea hartiei, a vopselurilor si a plasticului, dar se gaseste adeseori si in mancare, mai ales in prajeli.

sursa: foodstory.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Renasterea Banateana