„Cât de mult NU le pasă parlamentarilor puterii de agricultura românească?”

Balint Petrescu, copreşedinte al Comisiei de agricultură din cadrul PNL Timiş, arată acuzator către arcul guvernamental

Un program investiţional de amploare, în valoare de un miliard de euro, nu poate fi pus în practică pe motiv de… chiul al parlamentarilor din arcul guvernamental. Proiectul de lege a reprezentat o iniţiativă a opoziţiei, iar pesediştii n-au ţinut cont de beneficiile vitale pentru fermieri pe care acesta le implică, adoptând în mod lamentabil o poziţie de… Gică Contra.

Însuşi Liviu Dragnea a criticat aspru atitudinea obtuză a propriilor colegi, într-o încercare tardivă de a drege busuiocul măcar pe planul imaginii propriului partid. Politicianismul de doi bani de care au dat dovadă aleşii poporului aflaţi la putere este taxat prompt de către Balint Petrescu, copreşedinte al Comisiei de agricultură din cadrul PNL Timiş.

„De mult timp, schimbările climatice nu mai sunt o glumă, iar seceta devine, de la an la an, tot mai devastatoare. Dacă nu luăm măsuri acum, când deja aproape că este prea târziu, ne vom confrunta cu un adevărat dezastru în următorii patru-cinci ani. De aceea am rămas foarte neplăcut surprins că parlamentarii puterii au blocat, prin absenţă, iniţiativa privitoare la investiţiile în irigaţii. Mă întreb cât de inconştient poţi fi, ca parlamentar, să sabotezi pur şi simplu un program de care agricultorii au nevoie ca de aer. Ţăranul român ştie să facă producţie şi aşteaptă un singur lucru de la stat: să-i creeze condiţii. Dar, după cum vedem, pe parlamentarii puterii nu-i interesează deloc soarta agriculturii şi a ţăranilor. Inclusiv şeful lor, Liviu Dragnea, i-a tras de urechi, dar răul a fost făcut deja”, punctează Balint Petrescu.

El se întreabă – retoric, desigur – de ce atunci când îşi alocă pensii speciale şi alte privilegii, parlamentarii nu dau bir cu fugiţii, ci sunt cu toţii în sală.

„Agricultura noastră, aşa văduvită de sprijinul guvernamental, contribuie în anii favorabili cu până la 16 procente la produsul intern brut. Refacerea sistemului de irigaţii este una dintre cele mai benefice iniţiative şi, iată, cei de la putere îi pun piedică în mod deliberat. Un sistem de irigaţii nu se construieşte într-un an sau doi, de aceea orice întârziere în demararea unui program amplu de investiţii are consecinţe grave. Fără un sistem performant de irigaţii nu vom putea fi competitivi cu fermierii din celelalte ţări europene. Agricultura e vitală pentru dezvoltarea României, mai ales în contextul în care, odată cu sporul demografic, cererea de alimente creşte permanent pe plan mondial. Oare când vor înţelege şi guvernanţii noştri acest lucru? Cât mai trebuie să aşteptăm, domnilor parlamentari de la putere, până când veţi da semne că vă pasă de agricultura noastră şi, în general, de ţăranul român?”, spune Balint Petrescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns