Câștigul salarial mediu net a fost de 3.340 de lei

bani lei 2

În luna decembrie 2019, câştigul salarial mediu brut a fost 5.465 lei, cu 269 lei (+5,2 la sută) mai mare decât în noiembrie.

CITEȘTE ȘI: Pacient internat la Timișoara după ce a îngrijit o familie infectată cu coronavirus

Câştigul salarial mediu net a fost 3.340 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 161 lei (+5,1 la sută). Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (7.689 lei), iar cele mai mici, în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (1.853 lei). Comparativ cu luna decembrie a anului 2018, acest indicator a crescut cu 13 procente. Indicele câştigului salarial real a fost 108,6 la sută în luna decembrie 2019 faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior și 104,7 la sută, raportat la luna precedentă.

Cele mai semnificative creşteri ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în intermedieri financiare, extracţia cărbunelui, fabricarea produselor de cocserie și din ţiţei, industria metalurgică, producţia şi furnizarea de energie și alte activităţi extractive (între 22 şi 25,5 la sută), în depozitare şi activităţi auxiliare pentru transport, colectarea şi epurarea apelor uzate, tranzacţii imobiliare, extracţia petrolului şi a gazelor, fabricarea altor produse din minerale nemetalice, telecomunicaţii, activităţi de servicii anexe extracţiei, fabricarea produselor chimice și a celor farmaceutice (între 12 şi 19 la sută), transporturi pe apă, distribuţia apei, colectarea deşeurilor și recuperarea materialelor reciclabile, silvicultură şi exploatare forestieră, repararea, întreţinerea şi instalarea maşinilor şi echipamentelor (între 9 şi 12 la sută).

Cele mai semnificative scăderi ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în activităţi de editare (cu 6,5 la sută), respectiv în fabricarea produselor din tutun (cu 3,2 la sută), a celor din cauciuc şi mase plastice, extracţia minereurilor metalifere, activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune, fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente (între 0,5 şi 2,5 la sută). În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă în sănătate şi asistenţă socială (+1,1 la sută).

Câştigul salarial mediu net comparativ cu luna precedentă a scăzut în învăţământ (-2,6 la sută), respectiv în administraţia publică (-0,1 la sută).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *