Casă nouă pentru o familie cu șase copii. Părintele Ioan: “Într-un mandat de primar, de patru ani, în țara aceasta s-ar putea face peste 12.000 de case. Încet-încet, am scoate mulți oameni din sărăcie”

ips ioan 4

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, Parohia Ortodoxă Română Timișoara – Iosefin și Fundația parohială „Preot Ioan Olariu”, sprijinite de preoții slujitori și de credincioși, au început, în urmă cu aproape șase luni, în satul Corneşti din comuna Orţişoara, lucrcările  de construire a unei case pentru o familie nevoiașă alcătuită din opt persoane: cei doi părinți și șase copii.

Slujba de sfințire a locului și de punere a pietrei de temelie pentru această construcție a fost săvârșită la data de 24 iulie 2019, în prezent casa fiind ridicată la roșu. Finisajele şi instalațiile electrice și termice de la parter au fost finalizate, în timp ce la mansardă lucrările se află în prezent în plină desfășurare.

Slujba de binecuvântare a noii gospodării a fost oficiată recent de părintele Ionel Popescu, parohul bisericii din Iosefin, împreună cu preoții slujitori ai acestei parohii, cu părintele consilier Timotei Anișorac de la Centrul eparhial, care a coordonat lucrările din punct de vedere tehnic, și  cu preotul paroh Ștefan Șișu din Cornești, în prezența Părintelui Mitropolit Ioan al Banatului.

După ceremonia de binecuvântare, Înaltpreasfinția Sa a adresat un cuvânt duhovnicesc membrilor familiei care se mută în casă nouă, îndemnându-i să-și trăiască viața în duhul credinței noastre dreptmăritoare, să se implice în viața parohiei din Cornești, să dea mărturie de cât bine le-a făcut lor Domnul și să-I mulțumească Lui Dumnezeu și tuturor binefăcătorilor pentru darul minunat pe care l-au primit.

Chiriarhul a subliniat, de asemenea, că această casă este răsplata divină pentru părinţii care au lăsat să vină pe lume șase copii și nu i-au abandonat, ci i-au crescut și educat cu dragoste, cu responsabilitate și cu jertfă. În continuare, Mitropolitul Banatului l-a rugat pe primarul comunei Orțișoara ca, împreună cu consilierii locali,  să identifice posibilitatea legală de a repartiza parcele de teren și altor localnici nevoiaşi, pentru construirea de gospodării, la edificarea cărora va contribui și Centrul eparhial.

„Credeți că ar fi imposibil să se construiască în fiecare comunitate măcar o casă modestă cu două camere? Într-un mandat de primar, de patru ani, în țara aceasta s-ar putea face peste 12.000 de case. Încet-încet, am scoate mulți oameni din sărăcie”, a precizat Părintele Mitropolit Ioan.

Arhiereul a oferit beneficiarilor căsuţei din Corneşti, Ana şi Viorel Man, o icoană a  Maicii Domnului cu Pruncul,  subliniind faptul că la temelia casei sunt așezate și rugăciunile Mitropolitului Vasile Lazarescu, care s-a născut în acest sat și a fost botezat în biserica de pe deal.

Reprezentanţii  Parohiei Timișoara – Iosefin și ai Fundației „Preot Ioan Olariu” vor continua lucrările care mai sunt de efectuat și vor ajuta familia cu rechizite, încălțăminte, îmbrăcăminte și alimente, astfel încât copiii să-și poată continua studiile și să se bucure de un trai decent, împreună cu părinții lor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Casă nouă pentru o familie cu șase copii. Părintele Ioan: “Într-un mandat de primar, de patru ani, în țara aceasta s-ar putea face peste 12.000 de case. Încet-încet, am scoate mulți oameni din sărăcie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *