Casa cu opt pitici

familia murariu

În comuna Boldur, multe familii au copii în plasament. În satul Ohaba Forgaci, Adriana Murariu împreună cu mama ei au în grijă opt copii. I-au crescut cu grijă şi dragoste pe toţi, încă de când erau foarte mici. Pe cel de-al optulea micuţ l-au adoptat.

E vorba de o fetiţă, pe care au îndrăgit-o foarte mult. “Iniţial, cei opt copilaşi au fost în grija mamei mele, dar după ce a murit tatăl meu, am renunţat la meseria mea, de educatoare, şi am decis să-mi ajut familia.

Am preluat şi eu câţiva micuţi, iar acum sunt mari şi ascultători”, spune Adriana Murariu. Copiii sunt mai ataşaţi de Adriana Murariu, pe care o strigă “mama” sau pe nume. Trei dintre tineri au deja 15 ani, fiind vorba de o fată şi doi băieţi. Fata adoptată de Adriana are deja 11 ani.

În casa familiei Murariu mai sunt un băiat de 11 ani, unul de zece şi două fete, surori, de opt, respectiv, nouă ani. Între copii nu se face nici o diferenţă: “Nu pot să fac discriminări. Dacă mă duc în vizită la prieteni întreb: Cine se abonează?”, menţionează tânăra mămică.

Dimineaţa începe la ora şase, când Adriana se trezeşte pentru a-i pregăti pe copii pentru şcoală şi a le prepara sandviciurile. După ce copiii pleacă la cursuri, gospodina le pregăteşte mâncarea pentru prânz sau se apucă de treburile casnice. Primii care se întorc sunt cei mici, în jurul orei 13. Una dintre fetiţe, surioara cea mare, îşi aminteşte vag de mama naturală. Lacrimi mari i se preling pe obraji, rememorând o bătaie pe care le-a aplicat-o cea care le-a dat viaţă, ei şi surorii sale mai mici.

Întrebată dacă este fericită în casa Adrianei, fetiţa spune că are tot ce-şi doreşte. Adriana le-a dăruit şi cercei de aur, pe care tinerele îi poartă cu mândrie. “Nu pot să fac diferenţă între copii şi nici nu pot să-mi bat joc de ei pentru că e un Dumnezeu sus, care nu mă lasă”, spune fosta educatoare.

Copiii îşi fac temele singuri, însă când se mai poticnesc, o întreabă pe Adriana. Iarna, spre seară, e program de voie, tinerii jucându-se sau uitându-se la televizor.

Fosta educatoare spune că e mândră de copiii ei, pentru că i-a crescut frumos. Unul dintre tinerii de 15 ani a avut ocazia să-şi revadă mama naturală, iar dialogul cu ea a fost unul trist, deoarece aceasta i-a spus că nu are posibilităţi materiale şi să stea acolo unde este.

Întâmplarea a avut loc în urmă cu patru ani, iar de atunci, spune Adriana, copilul s-a maturizat foarte mult. “Poate prea mult”, oftează “mămica” din Ohaba-Forgaci.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *