Casa Austria din Timişoara se extinde. Va putea primi mai mulţi pacienţi cu arsuri grave

Marius Craina1

Spitalul Județean Timișoara se pregătește să primească mai mulți pacienți cu arsuri pe suprafețe extinse. Un proiect început în urmă cu patru ani și abandonat în 2013 a fost reluat în acest an.

”La <<Casa Austria>> vom face o extindere pentru un centru de mari arși. În acest an am făcut consolidarea clădirii, iar anul viitor dorim să demarăm lucrările. Construcția va fi de circa 800.000 de euro, iar aparatura costă un milion de euro. Sunt prevăzute în proiect cinci paturi de mari arși. Centrul va fi la etajul I de la <<Casa Austria>> și va fi ultramodern. Pentru finanțare vom apela la Consiliul Județean Timiș, pentru a aloca fonduri în bugetul pentru spital destinat primei jumătăți a anului viitor. În prezent avem patru boxe speciale unde ar putea fi tratați marii arși”, a precizat prof. dr. Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

La clinica timișoreană, de-a lungul timpului au fost tratate mai multe victime ale unor explozii miniere ce au avut loc în regiune, dar și mai multe cazuri izolate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *