Cartierele noi dintr-o localitate timișeană, în atenția edililor

becicherecu mic 3

Comuna Becicherecu Mic s-a extins pas cu pas. Astfel, în 2003, a apărut noua sa zonă rezidențială din Sud-Vest, apoi în anii 2005-2006, cartierul din Nord-Est și, de dată mai recentă, cel din Nord-Vest.

CITEȘTE ȘI: A căzut prima ninsoare în Banat

La ora actuală, există, așadar, trei cartiere noi la Becicherecu Mic. Cel din NV și cel din NE sunt despărțite de o zonă de pășune de 3,14 hectare.

Edilii au în vedere transformarea acesteia în perimetru rezidențial, motiv pentru care noul PUG (Plan urbanistic general) al comunei, aflat în lucru, este foarte așteptat, căci va consemna trecerea PUZ-urilor (planuri urbanistice de zonă) în baza cărora au fost edificate clădirile noi de locuit, din intravilanul extins în intravilanul comunei.

CITEȘTE ȘI: Consilier județean, în spital la Timișoara: a făcut infarct

Deocamdată, însă, acesta se află doar în faza avizelor. Rămânând în aceeași tematică a noilor zone rezidențiale, trebuie menționat că administrația locală a atras o finanțare de 7,4 milioane de lei din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru extinderea și modernizarea rețelei de alimentare cu apă. Investiția are o componentă de modernizare a forajelor existente, altele urmând a fi realizate în zonele noi de locuințe împreună cu extinderea sistemului de alimentare cu apă.

CITEȘTE ȘI: În atenţia locuitorilor din zonele Torontalului – Circumvalaţiunii şi Cluj – Complex

De asemenea, se află în lucru un proiect pentru extinderea rețelei de energie electrică în cartierul din NV.

În materie de investiții în curs e de amintit și cea de asfaltare, la care se lucrează, mai fiind de realizat două străzi.

Termenul de finalizare al acesteia este sfârșitul anului.
abonamente octombrie
Va mai rămâne de modernizat circa 30 la sută din lungimea străzilor, inclusiv cele din noile cartiere, care în prezent sunt doar pietruite.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cartierele noi dintr-o localitate timișeană, în atenția edililor

Lasă un răspuns