”Carpathian Garden” ne pregătește de Sunlight Theatre III

''Carpathian Garden'' ne pregătește de Sunlight Theatre III

Flight Festival și Fundația Artmedia vă invită la un spectacol promo pentru ediția a III-a Sunlight Theatre în 29 mai, la ora 19, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș. Este vorba despre ”Carpathian Garden” un happening teatral sută la sută românesc, prezentat de actorii Radu Iacoban şi Tudor Aaron Istodor.

Spectacolul este satiră contemporană care surprinde evoluția speciilor urbane din peisajul românesc postdecembrist, urmărindu-le chiar în habitatul lor natural: televiziunea.

Ironia fină și o interpretare excepțională se îmbină într-o comedie cu tâlc, care-ți prezintă România așa cum e ea, cu bune și mai puțin bune, frumoasă, dar plină de paradoxuri. ”Carpathian Garden” e genul de poveste care te prinde imediat, pentru că totul se derulează într-un ritm alert și pentru că nu știi niciodată ce-ar putea să mai urmeze.

80 de minute de format TV sunt transpuse scenic într-o comedie tăioasă realizată de cei doi actori: Tudor Aaron Istodor şi Radu Iacoban. Aceştia prezintă un ”act comic social” susţinut de personaje contemporane delicioase. Prezentatori de ştiri, parcagii, preoţi, staruri de filme XXX, moguli de presă, politicieni se succed în faţa spectatorului, provocându-i umorul şi inteligenţa.

”Anul acesta la Sunlight Theatre pregătim cinci spectacole consacrate cu artişti de renume, asa cum v-am obişnuit, avându-i ca protagoniști pe Horaţiu Mălăele, Marius Manole, Maia Morgenstern şi Raluca Aprodu. Acestea sunt însă doar câteva dintre personalităţile care vor urca pe scena Sunlight. Un element de noutate îl reprezintă momentele internaționale inedite de teatru stradal.

CITEŞTE ŞI: Timişorenii sunt aşteptaţi la Novi Sad, Capitala Europeană a Culturii 2022

Din repertoriu nu vor lipsi spectacole invitate ale marilor academii de teatru din țară și din alte trei state ale Europei, se vor monta și produce opt spectacole ale celor mai bune trupe de liceeni din țară, vom pregăti patru ateliere de dramaterapie pentru părinți, copii și profesori, precum și două workshop-uri de improvizație pentru publicul larg. Avem un program variat pentru toate gusturile și vârstele care va contribui la dezvoltarea celui mai mare festival de edutainment din România, Flight Festival”, spune Ana Iacob, coordonatorul Sunlight Theatre.

https://poftimcultura.ro/evenimente/carpathian-garden/

Festivalul Sunlight Theatre ediția a III-a este finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *