UPDATE! Nouă români au pierit într-un accident produs în Ungaria (video)

accident ungaria 5

Un accident grav de circulație s-a produs astăzi în Ungaria, în apropierea orașului Budapesta,  în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România, relatează dcnews.

Conform datelor preliminare, în urma accidentului, șapte persoane, pasageri ai microbuzului, și-au pierdut viața. Ulterior, autorităţile maghiare au informat că persoanele decedate sunt în număr de nouă.

accident ungaria 6

Potrivit dejeanul.ro, accidentul a fost transmis LIVE pe Facebook, chiar de către şoferul microbuzului…

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgență, la fața locului, pentru a acorda asistență consulară.

De asemenea, au fost întreprinse demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la identitatea victimelor. Din câte se pare, aproape toate victimele sunt din judeţul Mureş.

accident romani ungaria 1

„Din datele obținute  de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa din sensul opus. Accidentul a avut loc pe drumul național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România” anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Trupurile neînsufleţite au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei şi a analizelor pe bază de ADN.

Având în vedere numărul mare de victime, MAE a dispus activarea Fondului special de urgenţă aflat la dispoziţie, pentru a suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsufleţite.

De asemenea, Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate a fost activat în cadrul Celulei de Criză a MAE, pentru preluarea tuturor solicitărilor de asistenţă din partea familiilor.

Foto: mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *