Care sunt cele mai periculoase drumuri din România şi unde au loc cele mai multe accidente rutiere

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană din punctul de vedere al numărului deceselor cauzate de accidentele rutiere. Şoselele din ţara noastră unde au loc cele mai multe accidente auto sunt DN1, DN2 şi DN7, susţine un raport al Ministerului Transporturilor.

În 2015, în România au murit în accidente rutiere 95 de persoane la fiecare milion de locuitor, de aproape două ori mai mult decât media Uniunii Europene, de 51,5 decese, potrivit datelor Eurostat, transmite News.ro.

Drumul pe care sunt înregistrate cele mai multe accidente este DN1, lung de 643 de kilometri, care face legătura între Bucureşti şi vama cu Ungaria, prin Valea Prahovei. Tronsonul situat între Comarnic şi Braşov este unul dintre cele mai aglomerate din ţară.

Un alt drum cu probleme este DN7, lung de 525 de kilometri, care leagă Bucureştiul de vama Nădlac. Tronsonul cu cele mai multe incidente este cel care traversează Valea Oltului, deseori blocat din cauza accidentelor, căderilor de pietre, inundaţiilor şi alunecărilor de teren.

Pe listă şi DN2, lung de 450 de kilometri, care face legătura între Bucureşti şi Vama Siret, din nord. Drumul este deseori aglomerat, în special pe tronsonul Bucureşti-Focşani, pentru că este singura cale importantă ce face legătura între Capitală şi Moldova.

romaniatv.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns