Care sunt cele mai cunoscute metode de ÎNŞELĂCIUNE folosite de escroci în VESTUL ŢĂRII şi cum să NE FERIM

Metodele adoptate de escroci capătă zilnic noi forme şi sunt uneori de-a dreptul halucinante, prin modul în care sunt puse în practică. Poliţiştii din vestul ţării atrag în mod repetat atenţia cetăţenilor şi în mod special şoferilor, care nu de puţine ori au căzut în plasa acestor şarlatani.

Vă facem cunoscute câteva din cele mai folosite înşelătorii şi modul lor de punere în practică, pe care poliştii din Timiş ne-au rugat să le mediatizăm .

De departe, cea mai cunoscută este metoda “Accidentul” – escrocul sună victima, dându-se drept avocatul unui membru al familiei care tocmai a avut un accident, apoi solicită să îi fie transferată o sumă de bani cât mai urgent.

Metoda “Maşina de vânzare pe internet, cu proprietar plecat din ţară” – o maşină este postată pe un site de vânzări la un preţ foarte bun. Escrocul aşteaptă să fie sunat, apoi cere victimei o dovadă că are bani să cumpere autoturismul, rugându-l să transfere o sumă în contul unei persoane apropiate şi să îi trimită o poză cu chitanţa. Odată cu chitanţa, acesta are toate datele necesare pentru a ridica banii din contul respectiv.

Metoda “ Bruiajul telecomenzii auto” – hoţii stau la pândă în parcări aglomerate, apoi cu ajutorul unui dispozitiv de bruiaj denaturează semnalul cheii care închide centralizat maşina. Astfel pot să golească autoturismul de bunurile lăsate înăuntru. Verificaţi de fiecare dată cu mâna portierele maşinii.

Metoda “Furtului de la semafor” – hoţii acţionează câte doi. Când unul dintre ei vede o posibilă victimă îi face semn celuilalt să blocheze întersecţia, iar acesta vine cu un ciocan sau o bujie auto, sparge geamul şi fură geana. Nu lăsaţi obiecte de preţ pe scaunul din dreapta.

Metoda “Bijuterii la schimb cu bani de benzină” – un individ te abordează necăjit că a băgat din greşeală benzină în loc de motorină şi că nu mai are bani. Are în schimb nişte bijuterii pe care ţi le poate da la schimb pentru o sumă de bani. Bijuteriile sunt false.

Metoda cea mai nouă este “Împrumutul telefonului” – escrocul abordează victima din maşină sub pretextul că nu mai are baterie la mobil cerându-i telefonul să vorbească ceva urgent. Evident că fuge cu tot cu aparat.

Metoda “ Cofragul de ouă pe parbriz” – noaptea prin zone slab luminate, te trezeşti cu un cofrag de ouă pe parbriz. Nu opri maşina şi nu porni ştergătoarele de parbriz pentru că fără vizibilitate, sigur vei fi tâlhărit.

Metoda “Pana de cauciuc” – Infractorul înţeapă roata de la maşina victimei, în general pe lângă sediile băncilor, apoi se oferă să schimbe roata. Între timp un complice fură geanta aflată în autoturism şi dispar amândoi cu o maşină care îi aşteaptă.

Metoda “Maşina în pană de benzină” – această înşelătorie este una din metodele care dă de furcă poliţiştilor timişeni chiar în aceste zile. Tot mai mulţi şoferi au fost ţepuiţi pe ruta Timişoara – Arad, de ocupanţii de etnie romă, ai unui Mercedes E – klasse negru, care, sub pretextul că au rămas fără combustibil agită flacoane goale sau cer bani pentru câţiva litri de benzină.

Ca să fie convingători, au în ”dotare” şi o pirandă cu puradelul în braţe.

Nu opriţi şi nu acordaţi nici o sumă de bani acestor şarlatani. Poliţiştii recomandă ca în momentul în care realizaţi că aţi fost victima unei infracţiuni de acest gen, să încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente, numărul autoturismului dacă e cazul şi orice alte detalii care pot duce la identificarea suspecţilor.

Dacă sunteţi singur, nu încercaţi să vă opuneţi mai multor persoane.

Infractorii pot deveni extrem de periculoşi şi dintr-o înşelătorie se poate ajunge chiar la crimă. Anunţaţi cât mai urgent organele competente.

Sursa: redesteptarea.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Care sunt cele mai cunoscute metode de ÎNŞELĂCIUNE folosite de escroci în VESTUL ŢĂRII şi cum să NE FERIM

  1. Buna ziua. Recent am primit pe mail o solicitare. Pe scurt, o tipa din SUA, astronaut, sau oricum, angajat la NASA (!!!!!) – am vazut pe facebook profilul ei – era in costum de astronaut – este acum in Libia. Are niste bani, foarte multi si m-a ales pe mine (!!!) pentru un transfer, din Libia in Ro, respectiv mie. Dupa primirea „ünei cutii”cu acesti bani, eu imi opresc 30% si restul il restitui ei sau unui reprezentant al ei. Mi-a cerut: Numele, varsta, adresa, cod poștal, oraş, tară, număr de telefon, profesie. Atat. Ce parere aveti? Cunoasteti metoda? N-am raspuns inca nimic. Dati-mi parerile voastre repede. Multumesc!

  2. Tocmai patesc acelasi lucru si eu acum si nu stiu ce sa fac. Urmeaza sa merg la politie sa fac un denunt. Eu am trimis deja banii pentru livrarea coletului si acum imi spun ca e blocat in Ucraina si mai trebuie sa platesc bani, mai multi decat am trimis, sa imi aduca cutia la usa. Mi-e mi-a promis ca se casatoreste cu mine si se muta in Romania. Al meu e soldat american in misiune in Afganistan.
    Mare atentie la astfel de inselatorii. Eu abia astept sa merg la politie luni sa imi rezolv problema. Am facut un imprumut la banca sa pot trimite banii pentru livrarea coletului pe care trebuie sa-i returnez in rate.

Lasă un răspuns