Care sunt cele mai bune ţări în care te poţi retrage la pensie. Pe ce loc se situează România

Care sunt cele mai bune ţări în care te poţi retrage la pensie. Pe ce loc se situează România

Care sunt cele mai bune ţări în care te poţi retrage la pensie. Pe ce loc se situează România

Din casa bunicii plecăm şi tot în ea vrem să ne întoarcem. Sunt genul de locuinţe unde mulţi dintre noi cred că s-ar retrage la pensie, scrie observatornews.ro.

Şi dacă tot vorbim despre pensionare, să ştiţi că din ce în ce mai mulţi oameni renunţă la muncă definitiv în jurul vârstei de 45 de ani şi nu mai aşteaptă pragul legal.

CITEȘTE ȘI: Modificări în circulația unor mijloace de transport în comun, la Timișoara

Bineînţeles, vorbim despre cei care au investiţii şi economii serioase şi aleg să se mute în ţări care promit o calitate foarte bună a vieţii.

Cel mai bun loc din lume pentru pensionare este Slovenia şi nu ne este greu să înţelegem de ce.

Temperaturile sunt plăcute, probleme legate de viză sau permis de şedere nu există, iar între pădurile nesfârşite, satele alpine şi capitala colorată, există o mulţime de lucruri care îi pot ţine ocupaţi pe pensionari. Şi Spania şi Slovenia au un cost scăzut de trai şi se află în topul destinaţiilor.

Ţara noastră se situează pe locul 12

Nici România, preferata noastră, nu lipseşte din acest top. Ţara noastră se situează pe locul 12 în clasament şi este considerată o opţiune de top datorită costurilor relativ scăzute şi a calitatăţii ridicate de viaţă.

Dacă, totuşi, niciuna dintre aceste variante nu v-a convins, alte destinaţii în care clima este plăcută iar calitatea vieţii este ridicată, ar fi Portugalia, Republica Cehă sau Ungaria, unde, comparativ cu cea mai mare parte a Europei, preţurile sunt uimitor de mici.

Aşadar, destinaţii care ne promit o viaţă frumoasă şi liniştită, avem. Mai e nevoie doar să ne punem la punct un plan financiar pe termen lung şi să alegem unde ne-ar plăcea să ne mutăm.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *