Care dintre bănăţeni beneficiază de deducere personală la calcularea impozitului pe salariu în 2018

Marea păcăleală cu deducerea lunară de 100 de lei din impozit pentru părinți. Românii rămân de fapt cu 10 lei și multe drumuri de făcut pentru a-i lua

În acest an, beneficiază de deducere personală la calcularea impozitului pe salariu angajații cu venituri salariale brute mai mici de 3.600 de lei. Aceasta este acordată lunar numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază. Cuantumul denucerii este pe mai multe niveluri, în funcţie de venitul brut și de numărul persoanelor aflate în întreţinerea salariatului.

Astfel, angajații cu un venit brut mai mic sau egal cu 1.950 de lei și care nu au persoane în întreţinere beneficiază de o deducere personală de 510 lei. Cei care au persoane în întreținere vor avea următoarele niveluri ale deducerii personale: 670 de lei pentru o persoană în întreținere, 830 de lei pentru două, 990 de lei pentru trei persoane în întreținere și 1.310 lei pentru patru sau mai multe.

Citeşte şi: Cum pot obține mamele concediul de maternitate în 2018. Principalele condiții pe care trebuie să le îndeplinească

Deducerile personale ale salariaților cu remunerații brute cuprinse între 1.951 lei şi 3.600 lei sunt degresive, fiind prevăzute în Codul fiscal. Angajații cu venituri mai mari de 3.600 de lei nu beneficiază în 2018 de deducere personală, nici pentru ei înșiși, nici pentru persoanele aflate în întreținerea lor.

Persoane în întreținere pot fi soția (soțul), copiii sau alți membri de familie, rudele salariatului sau ale soțului (soției) până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile și neimpozabile, nu depășesc 510 lei lunar. Nu se vor lua în calcul pensiile de urmaş, precum şi prestaţiile sociale acordate potrivit art. 58 din Legea nr. 448/2006. Dacă venitul unei persoane din această categorie depăşeşte 510 lei lunar, aceasta nu este considerată întreţinută.

De deducere personală pentru copiii minori beneficiază ambii părinţi. În vederea stabilirii deducerii la care are dreptul, angajatul va depune la plătitorul de salarii o declarație pe propria răspundere cu informații și o adeverință, în cazul copiilor, de la angajatorul celuilalt soț. Acestea vor fi însoțite și de alte acte justificative (certificat de căsătorie, certificate de naștere ale copiilor, adeverințe de venit ale persoanelor întreținute).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *