Carburanţii s-au ieftinit, dar… se preconizează noi scumpiri! Vezi preţurile la benzinăriile din Timişoara

Eliminarea accizei suplimentare de şapte eurocenţi pe litru şi reducerea taxei pe valoarea adăugată cu un procent au atras, precum se preconiza, ieftiniri simţitoare ale carburanţilor.

Mai exact, cu aproximativ 50 de bani la litru, atât pentru benzină, cât şi pentru motorină, aşa cum promiseseră reprezentanţii principalelor companii petroliere de pe piaţa românească.

Situaţia s-a regăsit şi pe piaţa timişoreană, aici cea mai modică reducere de preţ fiind de 46-47 de bani pe litru, dar au apărut şi ieftiniri cu 53 de bani în unele cazuri.

De pildă, benzinăria Petrom de pe Calea Torontalului afişa ieri 4,78 de lei pentru litrul de benzină de 95 şi 4,77 lei/l la motorina standard, respectiv 5,25 lei/l pentru benzina Extra şi 5,07 lei pentru motorina cu aceeaşi denumire.

La staţia Mol de pe Calea Aradului, benzina de 95 costa ieri 4,82 lei, iar motorina 4,84 lei. Tot cu circa 50 de bani au coborât preţurile carburanţilor şi la OMV, staţia din Calea Lipovei afişând 4,90, şi 5,54 de lei pentru sortimentele de benzină, respectiv 4,85 şi 5,20 lei pentru motorină. Însă veștile pentru șoferi nu sunt prea bune pentru perioada următoare. Sunt doar câteva exemple, ieftiniri similare putând fi întâlnite şi la benzinăriile Lukoil, Gazprom şi Rompetrol din oraşul de pe Bega.

Desigur, la o primă ochire sunt ieftiniri de natură să-i bucure pe conducătorii auto. Nu trebuie uitat, însă, faptul că în ultimele săptămâni care au precedat eliminarea accizei de şapte eurocenţi şi scăderea TVA, carburanţii s-au scumpit în medie cu cinci procente, ca efect al întăririi dolarului, mişcare care a afectat piaţa petrolieră internaţională.

Moneda americană continuă, însă, să se aprecieze, fapt care ar putea urca din nou preţurile benzinei şi ale motorinei de pe piaţa românească. Reducerile de taxe ar putea fi, aşadar, anulate din cauza cotațiilor produselor petroliere.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Carburanţii s-au ieftinit, dar… se preconizează noi scumpiri! Vezi preţurile la benzinăriile din Timişoara

  1. Nu cumpărați benzina din Lugoj este mai scumpa decât în Timisoara .Astăzi am cumpărat benzina din Lugoj dela OMV, calea Timișoarei cu 5,63 lei litru(co 100) Hoție curata

  2. Nu știu ce să zic. Deocamdată nu m-aș hazarda să trag concluzii despre ce va fi. Tot ce știu este că azi am băgat benzină de la Rompetrol, mai ieftină decât în decembrie.

Lasă un răspuns