Caravana Gaudeamus poposeşte în Piaţa Victoriei

gaudeamus

Caravana Gaudeamus se deschide astăzi, la ora 12,15, în Piaţa Victoriei, oferindu-le timişorenilor cu drag de lectură prilejul de a zăbovi, în miez de mai, la umbra cărţilor în floare.


inselaciune caras severinCITEȘTE ȘI: O nouă metodă de înșelăciune brevetată în traficul din Banat! Video

 


Evenimentul este organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus şi Radio România Timişoara, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara, şi se va derula în perioada 22 – 26 mai, în incinta unui pavilion expoziţional amplasat într-un spaţiu uşor accesibil şi iubit de toţi bănăţenii.

Vreme de cinci zile, cele mai cunoscute şi mai apreciate edituri din întreaga ţară şi cei mai reputaţi distibuitori de carte străină vor aduce în faţa publicului cele mai recente titluri apărute în România şi peste hotare, bestseller-urile momentului şi volume consacrate, gata să-şi facă loc în bibliotecile personale, dar şi în inimile cititorilor cu gusturi alese.


fulgere 2CITEȘTE ȘI: Imagini spectaculoase! Fulgere şi un curcubeu, pe cerul Timişoarei

 


Oferta ediţiei va fi completată de o bogată selecţie de jocuri educaţionale care, alături de numeroasele volume adresate tineretului, recomandă Târgul de carte Gaudeamus ca destinaţie de neratat pentru cei ce caută, în prag de 1 iunie, cadouri inspirate pentru copii.

Accesul în incinta târgului este liber, iar programul de vizitare este de miercuri până vineri între orele 11 şi 21, sâmbătă între orele 10 şi 21, respectiv duminică, în intervalul orar 10-18.

Manifestarea presupune, ca de fiecare dată, o suită de evenimente conexe: competiţii pentru public precum Tombola Gaudeamus şi Miss Lectura, dar şi concursul „Lectura la doi paşi”, adresat liceenilor şi organizat de Radio România Timişoara ca etapă zonală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, cu probe vizând cititul expresiv, înţelegerea de text şi argumentarea cerinţelor, scrierea creativă, dezbaterea pe o anumită temă în faţa unui juriu care va urmări corectitudinea şi claritatea exprimării, coerenţa şi complexitatea discursului, capacitatea de persuasiune, originalitatea şi creativitatea.
abonament renasterea banateana
Proiectul „Invitaţi de nota 10: Olimpicii României”, derulat în toate oraşele care găzduiesc Târgurile Gaudeamus Radio România, va recompensa şi promova performerii din învăţământul românesc, iar campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă” îi va invita pe vizitatori să ofere volumele care le prisosesc celor care au din ce în ce mai greu acces la ele.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns