Caravana educaţiei continuă în judeţul Timiş

Nascut pentru Sport

După gala de premiere „Excelenţa bănăţeană”, campania „Şcoală şi sport? Da, se poate!”, cea din urmă presupunând identificarea şi premierea copiilor-sportivi care au merite de excepţie atât la şcoală, cât şi la învăţătură, Caravana Educaţiei în judeţul Timiş, un concept dezvoltat şi implementat de Asociaţia Junior Sport, continuă în această lună cu proiectul „Reporter sportiv”.

„Facem o surpriză copiilor sportivi, dar şi antrenorilor şi preşedinţilor de cluburi, aducându-le, chiar la ei la club, invitaţi de seamă, care devin, în respectiva vizită, reporteri sportivi, postură din care realizează un interviu filmat cu copiii sportivi şi cu antrenorii lor. În acest mod, invitaţii de seamă cunosc, direct de la sursă, viaţa de sportiv, aşa cum este ea, cu bune şi cu rele, cu satisfacţii, dar şi cu neajunsuri. În mod cert, după o asemenea vizită, invitaţii de seamă vor reuşi să aducă, în limita posibilităţilor, un plus de bun şi frumos în viaţa poporului sportiv, cum îmi place mie să-l numesc cu respect şi admiraţie. Ce ne-a determinat să punem la cale o asemenea acţiune? Mult-invocata ruptură dintre medii. Necunoaşterea vieţii sportive direct de la firul ierbii, de la marginea saltelei, tatamiului, planşei de scrimă etc, adică din habitatul specific sportivilor. Interacţiunea factorilor decidenţi cu cei care arborează drapelul naţional pe podiumurile mondiale ar trebui să producă efecte benefice şi să îmbunătăţească condiţiile în care, cu greu, se face performanţă. Pornind de la această convingere, mi-am asumat, împreună cu colegii din echipa Născut pentru Sport Timiş, această misiune de a pune, faţă în faţă, cele două medii ale societăţii româneşti. Vom vedea ce va produce o asemenea interacţiune… Până acum au răspuns pozitiv provocării noastre de a fi reporteri sportivi Călin Dobra, președintele Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Munteanu, primarul oraşului Buziaş, Victor Malac, primarul comunei Dumbrăviţa, şi Ionuţ Stănuşoiu, primarul comunei Ghiroda”, a declarat Beatrice Mercado, preşedintele Asociaţiei Junior Sport.

Proiectul „Reporter sportiv” face parte din Caravana Educaţiei în judeţul Timiş, demarată anul trecut, parte a proiectului naţional „Născut pentru Sport”.

În luna septembrie va avea loc cea mai importantă manifestare a caravanei, lansarea revistei „Născut pentru Sport Timiş”, eveniment ce va avea loc pe 10 septembrie, cu începere de la ora 11, la Muzeul Satului Bănăţean, şi apoi distribuirea acestei publicaţii elevilor timişeni, cu autografele campionilor, antrenorilor şi preşedinţilor de cluburi din Timiş. Vor fi tipărite 11.000 de exemplare (5.000 de exemplare cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş şi 6.000 cu sprijinul administraţiilor locale din Recaş, Buziaş, Dumbrăviţa, Ghiroda, Moşniţa Nouă, Lovrin şi Deta). Totodată, şi-au acordat sprijinul cluburile sportive CS Heracle, CS Polithenica Timişoara, CS Kaisen Karate Timişoara, ACS Floreta Timişoara, CS Daisho Ki Dojo, CS Knock Down Timişoara, precum şi mai mulţi sponsori privaţi.

La realizarea revistei au mai contribuit AMA Events – PR & Marketing, Ministerul Educaţiei Naţionale – partener oficial naţional, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Direcţia pentru Tineret şi Sport a judeţului Timiş – parteneri oficiali locali, Agerpres, TVR Timişoara şi Radio Timişoara – parteneri media.

Proiectul este cofinanţat de Consiliul Judeţean Timiş prin Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Timiş.

„Echipa Născut pentru Sport doreşte foarte mult ca şi în România să se ia cu adevărat în serios educaţia fizică şi sportul, ca parte integrată a marii educaţii a unei naţii. Echipa Născut pentru Sport a înţeles importanţa educaţiei fizice şi a sportului şi, de nouă ani, sub sloganul <<Trimiteţi copiii la sport!>>, a iniţiat o campanie permanentă, prin care şi-a propus şi a reuşit să conştientizeze opinia publică în legătură cu importanţa de necontestat a mişcării, dar şi să demonstreze faptul că mişcarea şi sportul cadrează perfect cu modul în care oamenii, în special copiii, trebuie să adopte, ca mod de viaţă, un stil de viaţă sănătos, menit să ducă la o dezvoltare armonioasă. În 2017, Asociaţia Junior Sport a demarat, la nivel naţional, o caravană, având prima oprire în judeţul Mureş, iar din 2019 o astfel de caravană a fost demarată în judeţul Timiş. Motivul venirii în cel mai vestic judeţ al ţării? O convingere a acestei echipe că sportul timişean este o mândrie naţională, dar şi una mondială”, a mai spus Beatrice Mercado.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Caravana educaţiei continuă în judeţul Timiş

  1. Iată cum două doamne antreprenoare (fondatoare ale mărcii „Născut pentru sport”) au reușit să deschidă apetitul aleșilor noștri, pe plan local, de a transforma distracția (sau sudoarea?) copiilor în profit și bani, încercând să îi învețe pe micuți cum să se ia la trântă (pentru dreptate și adevăr) și cum să se înțepe (în ironii), bineînțeles, pe fondul unei culturi generale excelente și visând la o carieră (verificată pe tiparul psihometric de profil sportiv) cu valențe de campion olimpic, dar cu buzunar de miliardar rus.
    Suspectez, totuși, o lipsă de interes real din partea distinselor față de activitatea fizică, întrucât palmaresul acestora media nu strălucește în materie sportivă, ci mai degrabă stilistică.
    Oare ce calitate de „războinic” ar fi relevat profilul psihologic de campion, care poate fi achiziționat de pe site-ul revistei „Născut pentru sport”, în timpul unei pandemii globale, când frica oamenilor de moarte îi determină să-și trimită copiii „în luptă” să se sfâșie în florete și să se izbească de saltelele dure ale unei săli ale câte unui club sportiv, care garantează performanță?!
    Să nu uităm, atunci când va veni vremea, să privim liniștiți în ochiii copilului, cel cu ligamentele rupte și cu genunchii învinețiți, în timp ce îl anunțăm că nu a avut stofă de … campion și că mișcarea se poate face și râzând, în aer liber, fără constrângeri competiționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *