Carantina pentru Timișoara și comunele limitrofe s-a prelungit cu șapte zile

Noi criterii de carantinare a localităților: se va lua în calcul și numărul de teste Covid efectuate, precum și gradul de ocupare a paturilor din spitale

După mai bine de două ore de dezbateri, carantinarea Timișoarei și a comunelor limitrofe Dumbrăviţa, Ghiroda, Giroc şi Moşniţa Nouă a fost prelungită cu încă șapte zile, adică exact perioada propusă de DSP atunci când s-a luat în discuție măsura.

Toate acestea vin după ce orașul și comunele amintite au stat două săptămâni în carantină, după care aceasta fost prelungită cu încă trei zile de la București.

CITEȘTE ȘI: Dorel Săndesc: În ATI mai primim doar cazuri extrem de grave. Personalul îngrijește pacienți cu șanse tot mai mici

Știm deocamdată că pentru carantinare au fost 27 de voturi. Textul hotărârii este următorul:

„Astăzi, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, s-a pus în discuție propunerea DSP, avizată de INSP de prelungire  a măsurii carantinării zonale a municipiului Timișoara și comunelor Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă.

După analiza atentă a tuturor datelor primite din partea Direcției de Sănătate Publică Timiș și a specialiștilor din cadrul Comitetului Județean de Situații de Urgență Timiș, s-a decis că se  va solicita  Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind prelungirea pentru o perioadă de 7 zile a măsurii de carantină zonală pentru  MUNICIPIUL TIMIȘOARA, COMUNA DUMBRĂVIȚA, COMUNA GIROC, COMUNA GHIRODA ȘI COMUNA MOȘNIȚA NOUĂ, JUDEȚUL TIMIȘ, începând cu data de 25 martie 2021 ora 00:00. DSP a facut în cursul zilei de ieri analiza și a trimis INSP propunerea de carantinare pe 7 zile. INSP a transmis avizarea carantinării pe 14 zile.

Față de prevederile precedentei hotarîri de carantinare zonală a a municipiului Timișoara și comunelor Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă în hotărârea adoptată azi sunt o serie de modificări:

  • Se introduce în declarația pe proprie răspundere un paragraf privind deplasarea în scopul vaccinării împotriva SARS-COV 2, cu prezentarea dovezii privind programarea.
  • O altă modificare se referă la prelungirea cu o oră a programului de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare până la ora 21.
  • Eliminarea restricțiilor orare pentru persoanele peste 65 de ani.
  • După ora 22 nu se va mai putea ieși din casă pentru activități fizice, ci doar pentru vaccinare, interes profesional, asistență medicală de urgență și nevoile animalelor de companie”.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Carantina pentru Timișoara și comunele limitrofe s-a prelungit cu șapte zile

Lasă un răspuns