Carantină obligatorie pentru românii care intră în Ungaria. Situația în vămile din vestul țării

coada nadlac

Ungaria menține restricțiile de călătorie pentru România și Ucraina, astfel încât persoanele care sosesc din cele două state și doresc să rămână pe teritoriul țării vor fi nevoite să intre timp de 14 zile în carantină, a anunțat Tibor Lakatos, membru al comitetului ungar pentru epidemia de COVID-19.

CITEȘTE ȘI: Vara începe cu ploi torențiale, vijelii și grindină în întreaga țară. Vestul țării, afectat de vremea rea

Pe de altă parte, în baza unui decret care a intrat în vigoare sâmbătă, cetăţenii ungari care vin din Bulgaria pot intra fără restricţii în ţară, chiar dacă au tranzitat prin România, a anunţat Tibor Lakatos.

Autoritățile au atras atenția că în Ungaria încă există riscul infectării cu noul coronavirus, și le-a cerut cetățenilor dar și celor care tranzitează țara să respecte în continuare măsurile de distanțare socială.

Ungaria permite, în acest moment, tranzitarea țării pe cale rutieră, 24 de ore din 24, într-un demers ce vine ca efect al discuției dintre Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, și omologul său din Ungaria, Peter Szijjarto.

Conform informațiilor de pe siteul Poliției de Frontieră, astăzi timpul de așteptare pentru trecerea prin vama Nadlac este de 20 de minute, aici având loc un control amănunțit pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Prin vama Turnu se poate trece după circa zece minute de asteptare, in timp ce la Cenad „se permite doar tranzitul lucrătorilor transfrontalieri având cetățenia română sau ungară, cu domiciliul sau reședința în limita a 30 de kilometri de la linia de frontieră către interior”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns