Carantină mai scurtă, de astăzi. Persoanele aflate deja în carantină sau izolare vor fi supuse perioadei reduse

Oficial! Decizie privind carantinarea persoanelor în România. Cine este exceptat?

De luni, 10 ianuarie, intră în vigoare carantina redusă la cinci zile, a anunțat, duminică seara, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. El a spus că persoanele care erau deja în timpul unei decizii de carantină sau izolare vor fi supuși perioadei reduse.

Alexandru Rafila a fost întrebat dacă decizia de reducere a perioadei carantinei se va aplica și celor care se află deja în timpul unei astfel de măsuri.

„Da! Va fi o măsură care se aplică practic tuturor și celor care se află în acest moment în carantină și aceeași măsură o vom lua și în cazul celor care se află în izolare, pentru că știți bine, trebuie să facem această diferență între carantină – care se referă la persoanele aparent sănătoase, care călătoresc – și izolare, care se referă fie la persoanele bolnave, fie la persoanele care sunt contacți apropiați ai unor persoane bolnave”, a spus ministrul Sănătății, duminică seara, la Antena 3.

Practic, măsura se va aplica și celor care se află deja în carantină sau în izolare.

Cei aflați în această situație vor primi mesaj de la Direcția de Sănătate Publică pentru a fi înștiințați despre decizie.

CITEȘTE ȘI: Video! Incendiu uriaș într-o clădire din New York, soldat cu 19 morți și 63 de răniți. 9 dintre victime sunt copii

„Oricum, discutăm de practic de 1 – 2 zile în care vor primi aceste mesaje și practic noua durată a izolării, respectiv a carantinei, va fi precizată în mesajul respectiv”, a mai spus Rafila.

CNSU a modificat regulile de carantină, în sensul reducerii perioadei de la 14 la 5 zile pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală și la 10 zile pentru cele nevaccinate, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *