Carantină în 13 localităţi din Timiş. Mesaj de ultimă oră de la Jandarmerie

Carantină în 13 localităţi din Timiş. Mesaj de ultimă oră de la Jandarmerie

Carantină în 13 localităţi din Timiş. Mesaj de ultimă oră de la Jandarmerie. Începând cu data de 05.11.2020, ora 05.00, următoarele localități de pe raza județului Timiș au intrat în carantină: Pesac, Fibiș, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Giroc cu satul aparținător Chișoda, Dumbrăvița, Moșnița Nouă cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche și Ghiroda fără satul Giarmata Vii.

În acest context, Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș îi revine misiunea de coordonare a forțelor de ordine (I.J.J. Timiș, Gr.J.Mb. Timișoara și I.P.J. Timiș) pentru asigurarea ordinii publice și a respectării măsurilor impuse de carantină. Pentru aceasta, au fost mobilizate efective de jandarmi și polițiști care au misiunea de a realiza filtre la intrarea și ieșirea din localitate, de a constitui patrule auto și pedestre în vederea menținerii unui climat de ordine publică și de a preveni orice incident.

CITEŞTE ŞI: Timișoara a depășit pragul de 6 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori

„Facem precizarea că la părăsirea zonei de carantină se va prezenta forțelor de ordine legitimația de serviciu (pentru instituțiile bugetare) sau adeverința de salariat eliberată de angajator, ștampilată și semnată de către acesta, ori, după caz, declarația pe proprie răspundere. În cele două situații sunt vizate persoanele care domiciliază pe raza comunelor carantinate și desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitare, sanitar-veterinare, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentației cu apă, comunicațiilor transporturilor și activităților cu caracter religios, doar pentru situații excepționale care țin de menținerea serviciilor publice sau operaționale.

De asemenea, purtarea măștii este obligatorie, atât în interior cât și la exterior, iar deplasarea persoanelor aflate în izolare/carantină, în afara domiciliului/reședinței este interzisă.

Intrarea și ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitate se face prin filtrele instituite de către forțele de ordine.

CITEŞTE ŞI: Cum ajungi în Timișoara dacă drumul trece prin localitățile aflate în carantină

Pentru evitarea ambuteiajelor în zonele unde sunt instituite filtre ale forțelor de ordine, în special la intrarea/ieșirea în/din comunele carantinate rutele ocolitoare pentru localitatea Dumbrăvița sunt următoarele: centura ocolitoare Timișoara-DN 69 Calea Aradului; centura ocolitoare Timișoara-DN 6 Calea Lugojului.

Pentru cei care doresc să tranziteze localitatea Moșnița pe DJ 592 dinspre Chevereșu Mare ruta ocolitoare este: DJ 592 A- Otvești-Stamora Română-Liebling-DN 59 Jebel-DN 59 Șag- Calea Șagului.

Cu privire la localitățile carantinate pentru care nu au fost stabilite rute ocolitoare este permisă tranzitarea, fiind interzisă oprirea pe teritoriul acestora.”, a comunicat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *