Captură impresionantă de droguri, arme, telefoane şi bani reuşită de Crima Organizată şi DIICOT Timişoara. Peste 30 de suspecţi reţinuţi

Captură impresionantă de droguri, arme, telefoane şi bani reuşită de Crima Organizată şi DIICOT Timişoara. Peste 30 de suspecţi reţinuţi

Captură impresionantă de droguri, arme, telefoane şi bani reuşită de Crima Organizată şi DIICOT Timişoara. Peste 30 de suspecţi reţinuţi

În urma efectuării a 61 de percheziții, la data de 14 aprilie a.c., de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au fost ridicate aproximativ 11,8 kilograme de cannabis, 123 de doze de amfetamină, 7 comprimate de ecstasy, 25 de grame de CMC, 5 pistoale (3 tip airsoft și două cu gaze), o pușcă (cu alice) cu lunetă și muniție aferentă, 41 de telefoane mobile, un laptop, un ceas, 53.770 de lei, 7.145 de euro și 35 de grindere.

De asemenea, au fost puse în executare 44 de mandate de aducere, iar, în urma audierilor, a fost dispusă reținerea a 31 de persoane, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate, în cursul zilei de astăzi, judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Reamintim că, la data de 14 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, sprijiniți de polițiști din cadrul brigăzilor și serviciilor de combatere a criminalității organizate Alba-Iulia, Hunedoara, Sibiu, Oradea, Craiova, Mehedinți, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au efectuat 61 de percheziții domiciliare, în județele Timiș, Hunedoara și Caraș-Severin, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, introducerea în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

„Din cercetări, a reieșit că mai multe persoane ar fi constituit o grupare infracțională, care ar fi acţionat în județul Timiș, având ca preocupări traficul de droguri de risc și mare risc, respectiv cannabis, amfetamină, precum și operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Gruparea ar fi fost împărțită pe mai multe paliere, în scopul realizării activităților infracționale, respectiv pe palierul de organizare/coordonare, palierul intermediar de aprovizionare, transport și depozitare, precum și palierul de distribuție stradală a drogurilor.

Principalele surse de proveniență a drogurilor distribuite ar fi fost colete expediate din Spania, pentru cannabis, comenzi plasate pe o rețea online, pentru amfetamină sau substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, dar și culturi ilicite organizate indoor sau outdoor, din județul Timiș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.

CITEŞTE ŞI: Angajații unui depou din Timișoara, acuzați că au furat motorină în valoare de peste 7 milioane lei

La acțiuni s-a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Timiș – Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Serviciul Criminalistic, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara și inspectoratelor de jandarmi județene Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara”, a transmis IPJ Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *