Capitală culturală fără…. o autogară!

Timișoara are pretenții de capitală culturală europeană, dar se prezintă cu porți de intrare de toată jena. Deja a devenit obositor să tot vorbești de modul în care arată Gara de Nord, care aduce mai mult cu o haltă de prin Oltenia.

Politicienii s-au folosit de aspectul dezolant doar în campaniile electorale, ca să aibă ce promite. Nu s-a întâmplat nimic în sens pozitiv, dimpotrivă, Gara de Nord Timișoara și-a sporit zestrea negativă, transmițând același mesaj respingător.

În aceste condiții, unii ar putea căuta alte porți de intrare în oraș, mai primitoare, poate. De pildă, o autogară, mai ales că, în ultima vreme, transportul cu autobuzele a luat un avânt considerabil.

Evident, tot din motive electorale, s-a vorbit și despre acest subiect, timişorenii aflând de la factorul politic cât de oportună este o autogară modernă în oraşul lor. Rezultatul? Au apărut cel puțin cinci autogări, dar toate sunt private, fără nici o implicare a autorităților. Avem o autogară în Iosefin, lângă Gara de Nord, una la Sala Olimpia, încă două pe Bulevardul Eroilor și e foarte posibil să mai funcționeze și altele, după câte firme de transport există…

Articolul complet, în ziarul „Renaşterea bănăţeană” de marţi, 30 iunie!


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns