Capitală culturală fără…. o autogară!

Timișoara are pretenții de capitală culturală europeană, dar se prezintă cu porți de intrare de toată jena. Deja a devenit obositor să tot vorbești de modul în care arată Gara de Nord, care aduce mai mult cu o haltă de prin Oltenia.

Politicienii s-au folosit de aspectul dezolant doar în campaniile electorale, ca să aibă ce promite. Nu s-a întâmplat nimic în sens pozitiv, dimpotrivă, Gara de Nord Timișoara și-a sporit zestrea negativă, transmițând același mesaj respingător.

În aceste condiții, unii ar putea căuta alte porți de intrare în oraș, mai primitoare, poate. De pildă, o autogară, mai ales că, în ultima vreme, transportul cu autobuzele a luat un avânt considerabil.

Evident, tot din motive electorale, s-a vorbit și despre acest subiect, timişorenii aflând de la factorul politic cât de oportună este o autogară modernă în oraşul lor. Rezultatul? Au apărut cel puțin cinci autogări, dar toate sunt private, fără nici o implicare a autorităților. Avem o autogară în Iosefin, lângă Gara de Nord, una la Sala Olimpia, încă două pe Bulevardul Eroilor și e foarte posibil să mai funcționeze și altele, după câte firme de transport există…

Articolul complet, în ziarul „Renaşterea bănăţeană” de marţi, 30 iunie!

0 Comments

No Comment.