Capitala Culturală Europeană are bugetul asigurat și de la nivel național

tm2021

Ordonanța cu privire la alocarea unei sume importante de bani în următorii patru ani pentru susținerea evenimentelor culturale Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii a fost publicată ieri în Monitorul Oficial.

Guvernul României a aprobat o ordonanță privind alocarea unei sume de 52,9 milioane de lei în perioada 2019-2022 pentru desfășurarea evenimentelor Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii.

simona neumann„Alături de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Județean Timiș, Guvernul României și-a asumat misiunea de a susține orașul și evenimentele culturale în următorii patru ani. Această asumare este clar o veste bună. Asigurarea unor bugete constante și adaptate necesităților ar evita viitoare blocaje financiare și ar garanta proiecte culturale de anvergură, așa cum merită o capitală culturală europeană și așa cum ne dorim cu toții”, a declarat Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii.

 

Timișoara a fost aleasă Capitală Culturală Europeană în urma unui concurs de proiecte, desfășurat în 2016. În 16 septembrie 2016 a fost desemnată capitala culturală pentru 2021. Călătoria Timișoarei, numită simbolic „Luminează Orașul Prin Tine”, vrea să fie o redescoperire a culturii, a oamenilor, a locurilor. În perioada 2017-2018, activitățile au vizat în special perioada de start-up, când prioritățile au reprezentat realizarea de parteneriate, dar și evenimente culturale pilot.

Etapa a doua, 2019-2021, este cea de producție: Timișoara va avea parte de evenimente culturale de anvergură la nivel național și european care vor atrage din ce în ce mai mulți turiști și care vor culmina în 2021, anul Capitalei Culturale Europene. Proiectul prevede și o a treia etapă, cea de moștenire, începând cu 2022, când se vor resimți efectele Timișoarei 2021 prin continuarea evenimentelor culturale în acest oraș modern, implicat și activ.

„Deși sunt unele voci care încearcă să discrediteze Asociația Timișoara 2021, vrem să ne ținem departe de orice campanie politică, electorală, deoarece scopul nostru clar este unul singur: reușita acestui proiect, Timișoara Capitală Culturală Europeană. Esența este să lăsăm Timișoarei o moștenire culturală vie, dinamică, care va continua și după 2021. Adevărul este că efectul Timișoara 2021 îl vedem deja în jurul nostru, sunt festivaluri de teatru, de muzică, de film care nu existau acum trei ani. Sunt spectacole cu artiști din toată Europa, ce reușesc să umple piețele Timișoarei, din primăvară și până toamna târziu, sunt expoziții, lansări de carte. Avem o mișcare culturală extrem de activă și dinamică, care ne ține în priză în fiecare sfârșit de săptămână, pentru că Timișoara este cultură, iar timișorenii iubesc artele. Împreună, facem din Timișoara o adevărată Capitală!”, a mai spus Simona Neumann, directorul executiv al Asociaţiei Timişoara 2021 Capitală Europeană a Culturii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Capitala Culturală Europeană are bugetul asigurat și de la nivel național

Lasă un răspuns