Capcana din portofel. Neatenţia care îţi anulează rovinieta. Ce spun poliţiştii timişoreni

Pe lângă actele maşinii, asigurarea, permisul de conducere şi buletinul, la controalele de rutină ale poliţiei, şoferii mai sunt întrebaţi şi de acea chitanţă care dovedeşte plata rovinietei.

După achitarea acesteia mulţi şoferi pun chitanţa în portofel sau în torpedou, printre alte hârtii. Ce ar trebui să ştie aceştia este că, în cazul în care o pun în portofel, după un anumit timp de pe ea se pot şterge datele, astfel că în loc de chitanţă se pot trezi cu o hârtie perfect albă.

Pe internet există destule poveşti despre această posilibitate. Iată una dintre ele:

”În urmă cu ceva ani, la un control, un poliţist nu s-a mulţumit să se uite pe parbriz la autocolantul rovinietă şi a vrut să vadă bonul primit la cumpărarea ei. Când l-am scos din portofel am avut surpriza să văd că abia se mai putea descifra ceva din ceea ce scria pe el! Ca prin minune se mai vedea că este un bon de rovinietă şi data la care aceasta expira. Doar ştampila benzinăriei era perfect vizibilă. Înţelept, poliţistul, m-a sfătuit ca altădată să păstrez la mine doar o copie a bonului buclucaş, iar originalul să-l ţin acasă, într-un dosar…”

Acesta este un caz oarecum fericit, când pe bon s-au păstrat ceva urme, însă nu toţi au avut acest noroc.

Pentru a evita această problemă vă recomandăm să faceţi o copie a chitanţei şi să puneţi originalul într-un loc unde nu se poate deteriora.

În cazul conducătorilor auto care îşi fac rovinietă electronică, este suficient să prezinte poliţistului mesajul primit pe telefonul mobil referitor la faptul că rovinieta a fost achiziţionată prin SMS.

Dacă mesajul a fost şters din telefon iar şoferul nu poate dovedi pe loc faptul că se află în legalitate şi, ca urmare, este amendat de agentul care îl opreşte în trafic, el poate contesta sancţiunea contravenţională, solicitând verificări în acest sens.

În urma cercetărilor ce vor urma, dacă se stabileşte că, într-adevăr, şi-a făcut rovinieta prin SMS, iar aceasta era valabilă la momentul controlului rutier, amenda îi va fi anulată.

Sursa: promotor.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “Capcana din portofel. Neatenţia care îţi anulează rovinieta. Ce spun poliţiştii timişoreni

  1. Articol nedocumentat. Se poate verifica on-line existenta ei. Nu cred ca la un control al politiei, ei nu au in masina accesul la acea pagina web. Suntem totusi in 2017 (peste cateva zile).

  2. Nu scrie niciunde in lege ca trebuie sa ai in masina hartia cu asigurarea ci doar ca trebuie sa fii asigurat! Faptul ca politistii te amendeaza daca nu le arati hartia RCA este un abuz pentru care trebuie neaparat mentionat in procesul verbal si dati in judecata.

  3. Sigur chitanta e ceruta de politisti spagari, verificarea existentei si a valabilitati rovinietei se face doar prin mijloace electronice conform legi.

Lasă un răspuns