Cantonament montan pentru luptători

lupte greco romane Heracle 1

Tinerii luptători de la clubul Heracle s-au pregătit timp de o săptămână la Muntele Mic alături de componenții lotului național de seniori al Republicii Moldova.

Cantonamentul s-a desfășurat sub coordonarea antrenorilor Mihail Cucul și Roman Zgardan și a reunit 23 de sportivi în primele zile ale noului an.

Antrenamentele s-au mutat, începând de astăzi, la Vila Heracle din comuna Ghiroda și vor continua cu participarea seniorilor moldoveni până joi, când selecționata menționată va face deplasarea la Zagreb pentru primul concurs din 2021.

Gândul tuturor este la întâiul turneu de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programat să se desfășoare în luna martie la Budapesta.

„Ne-am antrenat o săptămână la Muntele Mic și continuăm pregătirea la Ghiroda. Băieții au la dispoziție patru zile pentru a intra în categorie. Vom pleca apoi la Zagreb pentru o competiție și ulterior vom efectua un alt cantonament, tot în Croația, la Porec. Toată luna ianuarie este ocupată pentru noi. Turneul de la Zagreb se anunță a fi mai puternic decât cel din 2020, organizat atunci la final de an. Vor fi prezenți sportivi din mai mult de zece țări. Pentru cantonamentul din Croația au fost confirmate 120 de persoane. Din lotul de seniori au fost prezenți la Muntele Mic zece luptători, la care s-au adăugat cadeți și juniori. În total, 23 de sportivi, de care ne-am ocupat eu și domnul antrenor Roman Zgardan. Calendarul competițional a fost stabilit, însă acesta poate suferi modificări, deoarece nu se știe cum va fi cu pandemia. Ne pregătim pentru luna martie, când va avea loc primul turneu de calificare la Olimpiadă, în Ungaria, la Budapesta. Pentru acel concurs depunem acum toate forțele. La Zagreb va fi un turneu de verificare. La sfârșitul lunii aprilie este programat campionatul european, în Polonia, la Varșovia, iar în mai este programat al doilea turneu de calificare la Jocurile Olimpice”, ne-a declarat Mihail Cucul, selecționerul lotului de seniori al Republicii Moldova.

În stagiul de pregătire de la Muntele Mic s-a aflat și Alexandrin Guțu, marea speranță a clubului Heracle și a luptelor greco-romane din Republica Moldova.

Vă reamintim, în luna decembrie, chiar înainte de împlinirea vârstei de 18 ani, acesta a obținut medalia de bronz la Cupa Mondială de seniori de la Belgrad.

„Alexandrin progresează foarte bine. El trebuie să meargă înainte și să aducă o medalie olimpică. Selecționata Republicii Moldova se află la Timișoara, unde se face un lucru mare. Aici sunt cadeți și juniori, unii dintre ei au început să concureze și la seniori. La campionatul național, desfășurat recent, au ieșit cinci campioni care se antrenează aici. Băieții merg foarte bine pentru că au condiții foarte bune și au antrenori care muncesc cu ei. Domnul Roman Zgardan este tot timpul alături de luptători, s-a mutat cu familia la Timișoara pentru a-i antrena. Felicitări și domnului Damian Raileanu, care ne ajută foarte mult. Mergem înainte!”, ne-a mai spus Mihail Cucul.

Una dintre competițiile organizate în fiecare an de Clubul Sportiv Heracle este „Invită Nicolae Grehov”.

Devenită un reper important în estul Europei și nu numai, dovadă fiind participarea la ediția de anul trecut a unor luptători americani, întrecerea de lupte greco-romane de la Chișinău ar trebui să aibă loc la sfârșitul lunii martie, în cazul în care contextul epidemiologic de atunci va permite acest lucru.

„Așa este stabilit momentan, dacă va trebui o vom amâna, rămâne de văzut cum evoluează pandemia. Va fi o competiție rezervată cadeților”, a subliniat Mihail Cucul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *