Cântărirea produselor agricole, asigurată de primărie într-o comună timișeană

CAP Fibis

Fermierii din comuna Fibiş vor beneficia, începând cu acest an, de un serviciu foarte solicitat în special de cultivatorii de cereale, dar şi de crescătorii de oi, în unele cazuri.

Este vorba despre cântărirea maşinilor de mare tonaj, o prestaţie pe care o va asigura primăria după achiziţionarea şi instalarea unei platforme specializate.

„În consiliul local am propus şi s-a aprobat suma totală de 100.000 de lei, deşi e foarte posibil ca investiţia să coste mult mai puţin.

Pe lângă achiziţionarea instalaţiei de cântărire vom mai face şi o mică construcţie unde să stea omul care efectuează acest serviciu.

Va fi o prestaţie contra-cost, dar la un preţ ceva mai redus decât la privaţii care dispun de asemenea dispozitive. Este normal să percepem un tarif, pentru că investim nişte bani.

În plus, pentru fermierii noştri e un avantaj important că au la nivel local posibilitatea cântăririi încărcăturii.

Mai ales fermierii din cultura mare au nevoie de aşa ceva, dar chiar şi crescătorii de animale, câteodată”, susţine Gheorghe Dorel Carcea, primarul comunei Fibiş.

La nivel local activează peste 30 de exploataţii agricole care cultivă cereale pe suprafeţe mari şi în jur de zece crescători de oi, cu un efectiv care totalizează circa 4.500 de capete.

Platforma pentru cântărirea maşinilor de mare tonaj va fi amplasată pe un teren (foto) din incinta fostului CAP din localitate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *