Când va adera România la euro? Ce spune ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a atenţionat, vineri, că aderarea României la zona euro nu depinde doar de România, ci şi de acordul de la nivelul european.

„România şi-a stabilit clar acest obiectiv (de aderare la euro – n. r.): 2024, acţiune de parcurs. (…) Dar ştiţi foarte bine, aceasta este o problemă la nivel european, vorbim de Schengen şi de alte astfel de situaţii, când, chiar dacă suntem gata cu anumite cerinţe, totuşi decizia se ia la nivel european. România, în acest sens, are un plan foarte bine stabilit. Anul trecut, în decembrie, Guvernul a aprobat un astfel de plan, pentru trecerea la moneda euro. Noi ne ţinem de el, ne îndeplinim obiectivele, cum am făcut întotdeauna”, a afirmat Eugen Teodorovici, în cadrul unor declaraţii de presă, înaintea reuniunii Eurogrup şi reuniunii informale a miniştrilor de finanţe (ECOFIN), despre discuţiile privind Directiva pentru produsele accizabile.

Ministul român al Finanţelor a mai susţinut că se îndoieşte de faptul că va fi finalizat Brexit. „Am spus de la început, nu cred că Brexitul va fi. (…) Efectele nu sunt bune pentru niciuna dintre părţi, de aceea cred că nu va fi un Brexit”, a adăugat Teodorovici.

La reuniunea Eurogrup de astăzi şi-a anunţat prezenţa şi ministrul Finanţelor din Marea Britanie.

 

zf.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns