Când se va termina epidemia de gripă. Ce spune ministrul Sănătății despre cazurile de infecții respiratorii

Analize gratuite în România pentru o boală care afectează 700 de milioane de oameni. Anunțul ministrului Alexandru Rafila

Când se va termina epidemia de gripă. Ce spune ministrul Sănătății despre cazurile de infecții respiratorii.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut precizări despre epidemia de gripă. Potrivit acestuia, numărul cazurilor este în scădere. În opinia sa, epidemia se va încheia în circa două săptămâni.

Rafila a spus că numărul virozelor și cazurilor de gripă a scăzut cu 25%.

CITEȘTE ȘI: Bani în plus pentru profesori, în luna februarie. Creșteri la salariu și pentru personalul nedidactic din școli

”În ultima săptămână a scăzut cu 25 la sută, o scădere importantă, de la aproape 140.000 la 100.000. Aşteptăm ca acest trend descrescător să continue şi odată cu aceasta să se termine şi problemele inclusiv cazurile grave sau decesele să se reducă”, a declarat ministrul.

Ministrul spune că, deocamdată suntem în epidemie, dar că se apropie de final.

”Scăderea aceasta care este destul de rapidă este clar că reprezintă un trend descrescător care va duce în două-trei săptămâni la eliminarea situaţiei de epidemie cu care ne confruntăm. Cred că în două săptămâni cred că putem să discutăm de finalul epidemiei de gripă”, a spus Alexandru Rafila.

Situația medicamentelor

Acesta spune că nu sunt probleme cu aprovizionarea cu medicamente, chiar dacă ”este un consum mai mare decât de obicei”.

”Dacă ne referim la medicamentele pentru viroze respiratorii, am reuşit să obţinem acordul Comisiei Europene pentru limitarea exporturilor unor molecule anti inflamatorii şi antibiotice pentru o perioadă de 3 luni. Nu am în momentul de faţă semne că ar mai exista vreo problemă legată de aprovizionarea cu medicamente”, a precizat ministrul.

România este în stare de alertă epidemică din 5 ianuarie, însă fără restricții, doar cu măsuri recomandate, printre care: evitarea aglomerației, purtarea măștii în spațiile închise aglomerate, igiena, consultarea medicului de familie la apariția simptomelor, consultarea centrelor de evaluare sau a centrelor de permanență și continuarea vaccinării antigripale, triaj epidemiologic în școli, firme, unități medicale.

 

alba24.ro

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *